ISSN 1308-8483

BÜYÜK BİR HALK ÖNDERİYDİ…

Recep BOZKURT    
  Yayın Tarihi: 14.5.2012    


BÜYÜK BİR HALK ÖNDERİYDİ…


11 Mayıs 2012 tarihinde yitirdiğimiz ve 14 Mayıs 2012 günü olağanüstü bir katılım ve uğurlama ile toprağa verdiğimiz Reha MİDİLLİ’yi herkes büyük bir hayırsever olarak tanır, sayar, sever; doğrudur da ve bu saygı sevgiyi de fazlasıyla hak etmiştir. Ama O, aynı zamanda büyük bir “TOPLUM ÖNDERİ”ydi.

Dostum, arkadaşım ve ağabeyim olan Reha Midilli’yi yakından tanıma fırsatını bulan ve onun engin deneyimlerinden yararlanan; birikim, fikir ve düşünceleri ile aydınlanan, gelecek hakkındaki proje ve hayallerini paylaşan; birlikte çalışan şanslılardan biriyim.

İşte tüm bu nedenlerden dolayı, rahatlıkla, ona BİR HALK ÖNDERİ’ydi diyebiliyorum.

Ülkemizin her köşesinde hali vakti yerinde olan, hayır işlerinde bulunan kişiler vardır ve her zaman olacaktır ama; toplumumuzu aydınlatmaya, yüceltmeye, onurlu ve başı dik yaşamaya yöneltmek için varını, yoğunu, mesaisini bu yönde harcayanların sayısı çok azdır.

Bu toplumda, “Biz ailecek; bu topraklardan kazandığımızı yine bu topraklarda yaşayan insanımızın hizmetine sunmayı düstur edindik…” diyen kaç kişi vardır?..

Parası var ki, harcıyor!..” diyenler çıkabilir. Şimdi yazacaklarım onlara: Reha Midilli, zengin bir adam değildi. Ama, çok çalışkan, çok tutumlu; hesabını kitabını çok iyi bilen; ortak aklı çok iyi kullanan; ekip çalışmasını seven ve gelirinin büyük bir bölümünü kamu yararına ayıran gönlü yüce bir adamdı.

İnanıyorum ki, bu konuda, Türkiye’de önde gelenlerden biridir.

Siz, gelirinin yarısından fazlasını ve hem de hiçbir karşılık beklemeden toplum hizmetine sunan kaç kişi biliyorsunuz?..

Ben bir kişi biliyorum: O da yalnız ömrünü değil, tüm varlığını Türk Ulusu’na veren Büyük Önder ATATÜRK’tür. O da zaten dünyada tektir…

Reha Midilli, aynı zamanda büyük bir Atatürk hayranıydı, tam bir Kemalist’ti. Akıl ve bilimden, çağdaşlıktan, barış ve demokrasiden yanaydı. Eğitim ve kültürü insanın mayası olarak görür; çalışmayı, üretmeyi ve bunlara bağlı olarak onurlu yaşamayı vazgeçilmez bir erdem sayardı.

İnsanın ve insanlığın yararına çok ve büyük işler yaptı; eserleri de ortada, tek tek saymaya gerek yok. Ama, daha çoook yapacakları vardı. Keşke, bunları da gerçekleştirme fırsatını bulabilseydi.

"Reha Midilli'nin Foça için yapmak istediklerini ve gelecekteki projelerini öğrenmek isteyenler "rehaneclamidillivakfi.org" sitesine girerek "ONURSAL BAŞKANIMIZDAN TARİHİ DİLEKÇE" ve Vakıftan Haberler bölümündeki "2012 YILININ İLK MÜTEVELLİ HEYETİ VE YÖNETİM KURULU TOPLANTISINDA ÖNEMLİ KARARLAR ALINDI" başlıklı bölümleri tıklamalarını öneririm"

Bu dünyayı erken terk ettiğine inanıyorum.

Foça ve ülkemiz, aydını ve aydınlanmayı seven ve bunu bir yaşama biçimi olarak gören büyük bir insanı kaybetti.

Işıklar içinde yatsın…

Recep BOZKURT
recboz48@gmail.com



Okunma: 2031









   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)