ISSN 1308-8483

FOÇA’YA NE GÜZEL DE YAKIŞIR…

Recep BOZKURT    
  Yayın Tarihi: 6.2.2011    


FOÇA’YA NE GÜZEL DE YAKIŞIR…


19 Nisan 2010 günü Reha-Necla Midilli Vakfı’ndan Foça kamuoyuna şöyle bir duyuru yapıldı:

“REHA MİDİLLİ, FOÇA’YA BİR BÜYÜK ESER DAHA KAZANDIRMAK İÇİN KOLLARI SIVADI…

-Anadolu’nun ilk antik tiyatrosuna sahip olan Foça, 2500 yıl sonra yine devasa bir tiyatroya sahip olacak…

-Yerel Yönetimce yer temini yapılır yapılmaz inşasına başlanacak olan bu çok amaçlı projede her türlü sanat ve kültürel gösteriler, toplantılar yapılabilecek…

Reha-Necla Midilli Vakfı kurucusu ve başkanı Reha Midilli, güzel Foça’mızın bir büyük eksiğini daha tamamlamak üzere çalışmalara başladı. Vakfın genel kurulunda yaptığı konuşmada bu müjdeyi veren Midilli, Belediyece yer temini yapılır yapılmaz inşaata geçileceğini ve en kısa sürede tamamlanarak Foçalılara armağan edileceğini söyledi…”


Bu haberi duyduğum zaman ne kadar sevindiğimi anlatamam. Nedenini de hemen yazayım: Bugün içinde bulunduğumuz sıkıntıların, kargaşanın, güvensizliğin, umutsuzluğun temelinde kültür ve sanatın güzelliğini, yüceliğini bir yaşam biçimi olarak algılayamamamız ve hayatımızın en değerli kaynağının bu olduğunu anlayamamamızın yattığına inandığımdandır.

Güzel Foça için ne kadar da büyük bir ihtiyaç.

Ama o günden bugüne nerdeyse bir yıla yakın bir zaman geçmesine rağmen Foça’da bu projeye yer bulunamaması-gösterilememesi doğrusu hüzün vericidir. Büyük hayırsever Reha Midilli, Yenifoça Belediyesi’nce yer temini yapıldığı için bu beldemize buna benzer bir eseri kısa bir sürede tamamlayarak hizmete soktu.Şimdilerde her türlü etkinlik burada yapılmaktadır.

Fakat, Foça’ya kazandırılmayı düşünülen proje bundan çok daha büyük, çok kapsamlı ve en az 5 bin kişilik olacak.

Yerel Yönetim, daha fazla gecikmeden bu büyük projeye uygun bir alanı temin etmek ve Vakfın bu amacı gerçekleştirmesine yardımcı olmak mecburiyeti vardır. Çünkü yaz ayları nüfusu yüzbinlere ulaşan ilçemizde büyük çapta düzenlenecek kültürel etkinliklere, organizasyonlara zemin ancak böyle hazırlanmış olacaktır. Ve bu proje gerçekleştiği andan itibaren Foça, kültürel turizmde önemli bir çekim merkezi durumuna gelecektir.

Anadolu’nun ilk tiyatrosuna sahip olan Foça’ya da yakışacak olan budur.

Reha-Necla Midilli Vakfı Onursal Başkanı Reha Midilli de böylesi bir eseri Foça’mıza kazandırmak için heyecan ve sabırsızlık içindedir.

Foça için ne büyük şans…

Sanat ve kültür etkinlikleri daha güzel bir toplum, daha nitelikli insanlar yaratılmasında en önde gelen unsurdur. Uygarlık tarihine baktığımız zaman bunu net ve açık bir biçimde görürüz.

Böylesi büyük bir projenin gerçekleştirilmesi için Yerel Yönetim daha fazla gecikmeden üzerine düşeni yapmalıdır. Kamuoyunun beklentisi de bu yöndedir…

Recep BOZKURT
recboz48@gmail.com



Okunma: 1637









   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)