ISSN 1308-8483

SANATSIZ VE KÜLTÜRSÜZ OLMAZ

Recep BOZKURT    
  Yayın Tarihi: 6.12.2010    


SANATSIZ VE KÜLTÜRSÜZ OLMAZ


Elimizde kesin bir istatistik yok ama yazları Foça’nın nüfusunun 100 bine yaklaştığı söyleniyor. Ne güzel… Foça, yalnızca yöremizin değil güzel ülkemizin cennet köşelerinden biridir ve böyle kalmalıdır…

Ama; bir kenti güzelleştiren insanların sayısı değildir; yaşayış biçimleridir. Sanat ve kültürel olaylara yaklaşımları, bu etkinliklere katılımları; sanata ve sanatçıya sahip çıkıp desteklemeleri hem kişiyi hem de kenti güzelleştiren en önemli etkenlerdir.

Foça’nın kültürel yaşamının en canlı dönemi yaz aylarıdır. Kışın ise en sakin, en dingin günlerin yaşandığı bir dönemdir. Bu doğal bir sonuçtur ve hemen hemen her sahil kentleri için böyledir. Bundan dolayı buralarda yaşayanların kimi yazın canlılığını, kimi kış aylarının sakinlik ve dinginliğini özler…

Öyle ya da böyle, bu yaşantı biçimlerini renklendiren sanat ve kültürel etkinliklerdir.

Geçtiğimiz yaz günlerinde Foça güzel etkinlikler yaşadı. Önemli bulduklarımı sıralayıvereyim:

-12 Haziran günü Belediye Meydanı’nda, Grup YELDEĞİRMENİ ve Halk Müziği Sanatçısı Nihat Arslan’ın sahne almasıyla Foçalı yaza merhaba dedi.

-18 Haziran 2010 günü Reha Midilli Kültür Merkezi, Mavi Ankara Tiyatro Topluluğu’nun “Kadınlık Bizde Kalsın” eserini izlemek için hınca hınç doldu.

-20 Haziran günü Foçalı Bayan Ressamların Beşkapılar Kalesi’nde açtıkları “Yaz Resim Sergisi”, bütün yaz boyunca burasını bir sanat galerisine çevirdi.

-09 Temmuz 2010-23 Temmuz 2010 tarihleri arasında Meltemin Dükkanı’ndaki (Meltem Craft Shop) “Bir Ege Masalı” adlı seramik sergisi görülmeğe değerdi. (Koncagül Ağaoğlu ve Nezih Kesim)

-01-15 Temmuz günleri arası Reha Midilli Kültür Merkezi’ndeki Oğuz Erkut “Silinmeyen Gölgeler” resim sergisi büyük ilgi topladı.

-12 Temmuz 2010 günü Foça Cumhuriyet Meydanı, Foça Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu’nun konseri ile şenlendi.

-28 Temmuz 2010- 01 Ağustos 2010 arası İngiliz Burnu yine Rock severler tarafından doldu boşaldı. Ünlü rockçıların hepsi Foça’daydı.

-8.Mantık, Matematik ve Felsefe Ulusal Sempozyumu 14-17 Eylül günleri yine Foça Reha Midilli Kültür Merkezi salonlarındaydı.

-Saklı Bahçe Kültür ve Sanatevi, bu yaz da önemli etkinlik ve sergilere ev sahipliği yaptı. Suna Özkan’ın 01-15 Temmuz günleri arasındaki “Foklar Diyarında Renklerin Senfonisi” adlı resim sergisini çok beğendim.

-17-18-19 Eylül 2010 günleri arasında düzenlenen 7.Uluslararası Kültür, Sanat ve Balıkçılık Festivali içinde Işın Karaca ve Onur Akın’ın konseri ile Genco Erkal’ın Nazım Hikmet Şiirleri Dinletisi yine en çok beğenilenlerdendi.

Geldik kış günlerine…

İşte bu aylarda mutlaka SİNEMAMIZI İSTERİZ!..

Bu işi de yapacak olan genç Belediye Başkanımız Gökhan Demirağ’dır. Seçimlerden önce Sinema Günleri adıyla güzel filimler izlemiştik. Hiç olmazsa kış aylarında bu güzel sanat etkinliği tekrar başlatılamaz mı?

Bekliyoruz…

Recep BOZKURT
recboz48@gmail.com



Okunma: 1469









   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)