ISSN 1308-8483

Onlar; 23 Nisan öncesinin ilkbahar tomurcuklarıydılar.<br>Anılarına saygıyla....
Siyaz'ın Yedinci Katı   

Nurdan ÇAKIR TEZGİN    
  Yayın Tarihi: 15.4.2007    


Onlar; 23 Nisan öncesinin ilkbahar tomurcuklarıydılar.
Anılarına saygıyla....




Biliyor musun, çocuk bayramında dünyanın bize göre tam altındaki kıtadan, siyah derili kıvırcık saçlı bir arkadaş gelecek bize.
-Derisinin rengini, saçını nereden biliyorsun, peki kaç yaşında?
-İnternetten mesajlaştık, fotografını gönderdi ben de ona gönderdim o da bizim gibi 8 yaşındaymış. Öyle heyecanlıyım ki, zaten bu geziye de sırf o yüzden katılıyorum, ona hediyeler alacağım Kapadokya'dan. 23 Nisan Çocuk bayramını birlikte geçireceğiz, dünya çocuğu arkadaşım ülkemizde 1 Hafta kalacak.
-Adı yok mu dünyalı arkadaşının?
-Olmaz mı? Murinoto.
*
Dilek ile Buse konuşuyorlardı duydum, çocuk şenliğine katıldıktan sonra babaları onları Çandarlı ve Dikili'ye götürecekmiş gezmeye... Aaaa! Halil Can'larla İbrahim'ler de Foça'ya gideceklerdi, balıkçı İbo onları motorla balığa çıkaracakmış...

-Peri Bacaları'nı çok merak ediyorum, gerçekten perileri var mıdır bacaların?
-Olmaz olur mu? Varmış tabi ablam söyledi, Göreme-Kaymaklı'daki yeraltı şehirlerinde yaşamış olan eski kısa boylu iyi insanların ruhları zamanla güzel periler haline dönüşmüş. Oraya uzaklardan gezmeye gelenlerin kulaklarına, çok güzel sözler fısıldıyorlarmış, ablam anlattı bana, ona da daha önce geziye gittiğinde rehberleri anlatmış.

Eski zamanlarda insanlar tehlikelerden korunmak için şehirlerini yer altına inşa ederlermiş ve dışarıya da, olası düşmana karşı gözcüler koyarlarmış. Gözcüler uzakları daha iyi görebilmek için rüzgarların oluşturduğu şapkalı bacaların tepesine çıkarlarmış.

-Bizim rehberimiz de anlatacak mı öyle hikayeler acaba? Ben o güzel perileri görmek istiyorum, gerçekten kanatları var mıdır?
-Perilerin kanatları olmaz, meleklerin olur!
-Olsun, ben kanatlı periler görmek istiyorum, güzel melek gibi periler...
-Hooopp, bak otobüs nasıl da uçmaya başladı, bir sağa bir sola, hadi tak kanatlarını...
*
Onlar, bindikleri alametin kıyamet olacağını bilemezlerdi!
*
Çocuklar zaten melektirler.


"14 Nisan trafik terörüne dur deme günü olsun" mu?
Karşıyaka Sanayici ve İşadamları Derneği, 14 Nisan'ın "Trafik terörüne dur deme ve trafik kazalarında ölenleri anma günü" olarak ilan edilmesini önermişlerdir.


Nurdan ÇAKIR TEZGİN




Okunma: 2568









   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)