ISSN 1308-8483

FOÇA: DÜNYA GENÇLİK KAMPI
Maskeci   

Tuncay ARSLAN    
  Yayın Tarihi: 11.4.2009    


FOÇA: DÜNYA GENÇLİK KAMPI


(Foça'nın Kültür Kapıları-2)

Seçimler çoktan bitti. Şimdi Foça gündeminde eski Club Med'in açılması var. Bakalım ne olacak. Gerek belediye, gerekse siyasi iktidar bu konuda iddialı. Önemli olan Foça için doğru olan ne varsa onun yapılması ve Foça'nın önünün açılmasıdır.

Bu yazımda -uygulayıcılar yukarıda belirttiklerim olsa da- Club Med ile ilgili ben de görüşlerimi bildireceğim. Çünkü bu daha önce konuşulmuş ve tartışılmış bir olgu.

Projemiz eski Club Med'in Dünya Gençlik Kampı yapılması. (Hayal ya da ütopya değil, Dünya Gençlik Kampı) Amaç; bu çok büyük, çok elverişli, ama atıl alanın tüm dünya gençliğine kültür, sanat, spor, eğitim, ırkçılıkla mücadele, çevre, kültür kaynaşması, yabancılaşmayı önleme yönünden hizmete açılması. (İstihdam öncelikle Foça ve Foça gençliğinden sağlanmalıdır.)

2005 yılı Foça Yerel Gündem 21'in gençlik komisyonunda hedef buydu. O günlerde öğrencilerime projemi anlatmış, tümünden de destek almıştım. (Mavi Anka Tiyatro Topluluğu'nun çıkış noktası da buydu.) Bu destekle 70-80 civarında gençle toplantılara başladık. Yerel Gündem 21'in başkan yardımcısı Avni GÖK'ün sorumluluğunda Belediye Çok Amaçlı Salonu’nda iki üç toplantı yapıldı. Ancak açılım sağlanamadı, potansiyel değerlendirilemedi ve proje sönüverdi.

Ben nevi şahsıma münhasır şu görüşteyim: Foça'da eski heyecan yok. Foça gitgide yaşlılar kenti oluyor/oldu. Son iki üç yılda Foça'ya yerleşenlerin yaş profilinin oldukça yüksek olduğunu görürüz. Yıllarca beklendi. Şimdi bir şeyler yapılmaya çalışılıyor ama artık söz bitti, şimdi eylem zamanıdır. Foça Dünya Gençlik Kampı genciyle, yaşlısıyla Foça’mıza olağanüstü bir heyecan ve dinamizm kazandıracaktır.

Sevgili Foçalılar ve Foça’nın gönül dostları! Gelin bu heyecanı birlikte yaşayalım. Foça'yı beldeleriyle ve her köşesiyle dünya kenti yapmak istiyorsak bu projeye sahip çıkalım ve projemizi hayata geçirelim. Çünkü Foça da bizim, Club Med de!

Uyarı: Foça yarımadasının kuruyan, yok olan çamlarıyla ilgili (çam kese böceğinin marifetleri) yetkililerden tık yok. En azından bir açıklama yapılmalıydı.

Not: 10.04.2009 Cuma günü İngiliz Burnu'nda çevreci gençlerimizle Foça’mıza birlikte sahip çıkıyoruz projesi kapsamında çevre duyarlılığına dikkat çekmek amacıyla yaklaşık 100 adet zeytin ve meşe palamudu diktik. Duyarlılıkların artması dileğiyle.

Tuncay ARSLAN




Okunma: 4032









   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)