ISSN 1308-8483

MHP Foça Adayı Mersin; “Beş yılda Foça’nın yaralarını saracağız”
Periskop   

Seyfi GÜL    
  Yayın Tarihi: 28.3.2014    


MHP Foça Adayı Mersin; “Beş yılda Foça’nın yaralarını saracağız”



1984 - 1989 döneminde Foça Belediye Başkanlığı yapan Serdar Mersin 6. kez başkanlık yarışına girdi. MHP adayı bu kez seçileceğine inandığını belirterek “Foça bu kez değişimden yana. 25 yıllık CHP iktidarı son bulacak. Bu 25 yılda benim beş yılda yaptığım işlerin yarısı bile yapılamadı” dedi.

“Beş yılda raydan çıkan treni rayına sokacağız. Foça’nın yaralarını saracağız. Yatırımlar gelecek, Beş yıl sonra ilçede tekrar konaklama ve kültür turizmi başlayacak” diyen ve beş yıl için göreve talip olduğunu belirten Mersin’le gerçekleştirdiğimiz röportajdan bölümler şöyle;

FOÇA GERİYE GİTTİ

“25 yıl önceki Foça ile şimdiki Foça arasında fark var. Ama olumsuz yönde. Foça geriye gitti. Boşuna kamu kaynakları tüketildi, imar planı kilitlendi. 25 yıldır hiçbir plan projesi olmayan bir zihniyet Foça’yı yönetti herkes gibi ben de yeter artık diyorum”

“En önce koruma amaçlı bir imar planı ile bir master plana ihtiyacı var. Bu imar planı Foça’nın 50 yılını planlayacak. Neresi sanayi, neresi turizm, neresi konut ve tarım alanları belirlenecek. Foça’nın turizm yatırımına kalkınmaya ihtiyacı var”

“Ama 25 yıllık bu zihniyet ne Foça’yı ne de sorunlarını bilebildi tabi çözüm önerilerini de dediğim gibi ileride şartlar gereği revizyona uğrasa da yapacağımız imar planı ile Foça’nın elli yılını planlayacağız”

50 MİLYON BORCA BİLE ENKAZ DEVRALDIM DEMEYECEĞİM

“Belediyenin borçlu olduğunu biliyorum 50 milyona kadar borç kabulümdür. Bu rakam çıkarsa enkaz devraldım demeyeceğim ama korkum daha fazla çıkmasıdır. Biz kaynakları akılcı kullanıp yeni kaynaklar bulacağız. Şu anki yönetim gibi bizim çöp toplamaktan başka yetkimiz yok demeyeceğiz.

“Bütünşehir yasası düşünülenin aksine bizim gibi küçük belediyeleri olumlu etkiler. Büyük projeler bu belediyelerin büyük kaynakları ve kadro zenginliği ile daha kolay yaşama geçer. Biz proje üretip Büyükşehir belediyesine sunarız hakkımızın verilmesi konusunda bir sıkıntı da olmaz. Ertelenmeye çalışılırsa, bunu da söke söke alırız. Ben ilçemin çıkarı için hem Büyükşehir Belediyesi hem de farklı hükümet ile uyumlu çalışırım. İlçemiz konumu ve belediye mülkleri itibari ile ciddi ve büyük turizm yatırımlarını çekecek bir güce sahip yeter ki proje üretilsin”

“Şu anki yönetim turizmin T’sini bile bilmiyor! Ben yönetimi bıraktığımda Foça günübirlik turizmden konaklama turizmine geçmişti bu ivme devam etseydi şimdi kültür turizminde bile önemli bir destinasyon noktası olmuştu. Ama yapamadılar. Yatak sayısı 25 yıl öncesinden beşte birine düştü”

“İmar planında turizm alanlarına yer açılmalı elbette bu alanlar rastgele kültürel alanları tahrip edecek yerler olmayacak, burada inşaata göre daha yüksek bir oranda yapılaşma izni verilebilir. Foça butik turizm ile zaman kaybetmez Foça, koyları ve adaları olan ciddi ve büyük tatil köylerinin otellerin yapılabileceği bir merkezdir”

“Ben soruyorum Yeni Foça da inşaat patlaması yaşandı belediye buradan milyonlarca lira inşaat ruhsat harcı aldı nerede bu paralar? Yeni Foça da bir metre bile kanalizasyon yapılmadı, fosseptik akıyor, turizm diyorsak önce bu beldenin altyapısını tamamen yapacağız”

“Bu master planda tarımsal alanlar belirtilecek. Belediye olarak kooperatifleşme ve yap işlet devret modellerine öncülük edeceğiz. Bağarası ve Gerenköy’de fizibilite çalışmaları yaptık. Ama halkın katılımı ve desteği önemli. Bu olmaz ise projeler yürümez. Hayvancılık konusun da projelerimiz var. Toplu yem alımı, toplu bakım olacak kısaca kooperatifleşme ve birlikleri teşvik edeceğiz”

İLK 18 AYDA İŞGAL EDİLEN KAMU ALANLARI KURTARILACAK

“İlk 18 ayda yaralar sarılacak işgal altındaki kamu alanları kurtarılacak buralara yeşil alan rekreasyon alanları ve otoparklar yapılacak. Bu 18 ayda Yeni Foça’nın altyapı sorununu halledeceğiz. Yap işlet devret yöntem ile ciddi projeler üretip, ciddi turizm yatırımlarını çekmeyi hedefliyoruz. İlk 2 yılsonunda turizm hareketi başlayacak yatırımlar gelecektir. Beş yılın sonunda tekrar günübirlik turizmden konaklama turizmine biraz da kültür turizmine geçeceğiz. Ben 5 yıla talibim beş yılda yoldan çıkan treni tekrar yoluna sokmayı hedefliyorum kuracağımız sistem benden sonra da devam edecektir. Yeter ki becerikli insanlar göreve gelsin. Bu sistem bozulmaz ise Foça bırakın ülkemizi, Akdeniz ve Avrupa da eşsiz bir kent olur”

“Foça’nın sıkıntısı kamu kaynaklarının etkili kullanılmamasıdır. Kaynaklar etkin ve akıllıca kullanılsaydı sanayi siteleri, pazaryerleri, restorasyonlar yapılırdı. Ben bu seçimde seçmenin buna dur diyeceğine inanıyorum. Demezse bir beş yıl daha ceremesini çekecektir”

Seyfi GÜL




Okunma: 3160









   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)