ISSN 1308-8483

İP Foça “Çevre dostuyuz hiç afiş yapıştırmadık”
Periskop   

Seyfi GÜL    
  Yayın Tarihi: 28.3.2014    


İP Foça “Çevre dostuyuz hiç afiş yapıştırmadık”



İşçi Partisi Foça İlçe Başkanı Nurhan Akova yaptığı basın açıklamasında seçim afişleriyle yaratılan çevre kirliliğine ortak olmamak için hiç afiş yapıştırmadıklarını söyledi. Açıklamada; “Biz çevre dostuyuz. Seçim dönemi boyunca afiş yapıştırmadık. Yapıştırmayacağız” denildi.

Akova; İP Foça Belediye Başkan Adayı Yavuz Efe’nin 1 Şubat 2014 tarihinde tüm siyasi parti ve adaylara, 30 Mart yerel seçimleri için yapılacak propaganda faaliyetlerinin çevreci bir anlayışla sürdürülmesi çağrısında bulunduğunu hatırlattı.

Kenti güzelleştirmek için yönetime talip olan bu aday ve partilerin seçim sürecinde Foça’yı aşırı derecede kirlettiklerini iddia eden Akova; Partimiz propaganda faaliyetlerini insan odaklı olarak sürdürmekte, propaganda malzemelerinin asgari düzeyde kullanılmasına dikkat etmektedir. Bu çalışmalar sırasında kullanılan malzemeler, propaganda süreci bitiminde çevrenin acilen önceki duruma dönmesi için şekillendirilmiştir. Güzellik, insanın sevdasıdır. Doğanın ve çevrenin kirlenmesi insanın kirlenmesidir. Foça halkı böylesi bir kirliliği hak etmiyor. Biz afiş yapıştırmadık, yapıştırmayacağız. Foça’yı birlikte yöneteceğimiz yurttaşlarımız ve Foça’ya sahip çıkan sivil toplum örgütleriyle yaptığımız görüşmelerde; çevre kirliliğine karşı yapılan eleştirilere katıldığımızı belirterek, propaganda dönemi bitiminde görsel ve çevresel kirliliğe neden olmayacağımız sözünü verdik. Bu sözümüzü yerine getirerek duvar afişlerini kullanmadık. Bastırdığımız afişlerin geriye dönüşümünü sağlamak üzere Foça Çevre Dostları Derneği’ne teslim edeceğiz ve bu kirliliğe ortak olmayacağız. Anı olarak afişlerimizden almak isteyenler İlçe Başkanlığımız ve temsilciliklerimizden temin edebilirler” dedi.

Seyfi GÜL




Okunma: 2969









   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)