ISSN 1308-8483

MUSTAFA BALBAY’LA "KOŞUŞ ARASI" ÖZEL RÖPORTAJ
Periskop   

Seyfi GÜL    
  Yayın Tarihi: 16.2.2014    


MUSTAFA BALBAY’LA "KOŞUŞ ARASI" ÖZEL RÖPORTAJ



Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili gazeteci yazar Mustafa Balbay 12 Şubat 2014 Çarşamba günü Balıkesir’in Burhaniye ve Edremit ilçelerinde seçim bürolarının açılışlarına katıldı. Coşkulu kalabalıkların katılımıyla yapılan açılışlar sonrası akşam yemeği ve dinlenmek için Edremit’in Güre beldesine geldi. Kendisine “Bütünşehir Yasası” gereğince kapatılacak olan Güre’nin mevcut Belediye Başkanı ve belde ve köy belediyelerinin birleşmesiyle büyüyecek Edremit’in CHP’li başkan adayı Kamil Saka ve parti yetkilileri eşlik etti.

Mustafa Balbay Güre Belediyesi’ne ait Afrodit Termal Otel’de özgürlüğüne kavuşmasının ardından yaşadıklarını ve gündeme ilişkin konulara dair görüşlerini DHA, www.focafoca.com ve Bakırçay Gazetesi Foça Temsilcisi Seyfi Gül’e anlattı.



ÖZGÜRLÜĞÜMÜN 62.GÜNÜ 136.NCI KEZ MİKROFON ELİMDE

S.G. : 27 Ocak 2014 tarihinde İzmir’in Foça İlçesi’nde yaptığınız konuşmada “Bugün özgürlüğümün 48.nci günü ama 71.kez mikrofon elimde. Durmayacağım” demiştiniz. Bugün itibariyle bu sayılar kaç oldu?

M.B. : Bugün özgürlüğün 62.nci günü ve saydım 136.ncı kez mikrofon ellerimdeydi. Demek ki o zamandan beri oldukça yol almışım. Şu anda 20.nci ildeyim. Daha önce yakın olan Dikili’ye kadar gelmiştim, ancak Balıkesir il sınırlarına girmemiştim. Balıkesir ile birlikte halkımızla buluştuğum il sayısı 20 oldu.

YURTDIŞINA ÇIKIŞ’TAN SONRA YURTİÇİNDE KOŞUŞ YASAĞI GETİRECEKLER

S.G.: Aileniz ne diyor bu duruma. İçeride iken en azından adresi belliydi mi diyorlar, yoksa memnunlar mı?

M.B.: Aslında avukatlarım ve milletvekili arkadaşlarımla daha az görüşebiliyoruz. Onlar diyorlar ki. “Eskiden hiç olmazsa adresin belliydi. Gelip buluyorduk seni. Şimdi nerede bulacağımızı bilemiyoruz” diyorlar. Gerçekten böyle bir haldeyim. Biliyorsunuz yurtdışına kaçabilir diye bana yurtdışına çıkış yasağı koydular. Sanıyorum bu gidişle yakında yurtdışına çıkış yasağının yanı sıra birde yurtiçinde koşuş yasağı getirecekler. Çünkü yılsonuna kadar, en azından 30 Mart’a kadar gelen çok sayıda davet var. Bu ayın sonuna kadar Amasya, Çorum, Artvin, Balıkesir İl Merkezi ve Burdur’a gideceğim. Mart ayında daha bir yoğunluk var. Dolaşacağız. Bu işi yarım bırakmayacağız.

S.G.: Siz İzmir Milletvekilisiniz ama artık Türkiye Milletvekili oldunuz gibi.

M.B.: Evet. Bende öyle hissediyorum. Bütün hayallerimiz Türkiye ile ilgili. Hani var ya Orhan Veli’nin şiiri. “Çok yaklaşmışım. Dokunuyorum. Anlatamıyorum”. Biz dokunuyoruz ve anlatacağız da. Ben yürekten inanıyorum. Bu yolun sonu iyi yere varacak.

KILÇDAROĞLU DAHİL HİÇ KİMSE CHP’DEN BÜYÜK DEĞİLDİR

S.G.: CHP’den aday olamayıp istifa edenlerle ilgili olarak neler söylemek istersiniz?

M.B.: Birincisi; ben dahil, haddimi aşmış olmayayım ama Kemal Kılıçdaroğlu dahil hiç kimse CHP’den büyük değildir. Ben bunu böyle görüyorum. İkincisi; bir kuruma gelirsiniz. O kurumun kuralları vardır. O kuralları kabul ederek bir yarışa girersiniz. Örneğin CHP demiş ki ben Edremit’te ön seçim yapacağım. Ayvalık’ta yapmayacağım demiş. Ona göre de adaylarını belirlemiş. Şimdi siz aday olamayınca tanımamak çok şık değil bence. Tabii saygı duyuyorum. Fikir özgürlüğüne inanmış insanlar olarak herkes bizim gibi düşünsün demiyorum. Ama bunları kendileri değerlendirecektir. Ama bu iş uzun soluklu bir yarış. Bu bir maraton. Demirel’in dediği gibi “Siyasette bazen 24 saat çok uzundur. Bazen de beş yıl çok kısadır”. O yüzden ben istifa edenlerin de inanarak söylüyorum yüzde sekseni geri dönecektir. Bakacaklar, gerçekçi davranmak gerektiğini düşünecekler ve geri dönecekler.



EGE BÜTÜNÜYLE CENNET

S.G.: Bulunduğumuz yöre ile ilgili neler söylersiniz?

M.B.: Bu yörenin insanına imreniyorum. Bir cennette yaşıyorlar. Denizi deniz. Ovası ova. Dağı dağ. Ağacı ağaç. İnsanı insan. Çok güzel bir coğrafya. Kaz dağlarının eteği bambaşka bir iklim. Bu coğrafyanın kıymetini bilmek gerekiyor. Zaten biliyor insanımız ama ben yinede altını çizmek isterim. Bir bütün olarak söylüyorum. Ege bir cennet. Burada Kaz dağları yaşama ayrı bir güzellik, ayrı bir kültür katıyor.

İSTİFA EDENLERİN YÜZDE SEKSENİ GERİ DÖNECEKTİR

S.G.: Bugün Burhaniye ve Edremit’teki açılışlarda ve genel olarak Türkiye’de CHP’ye ilgi konusunda değerlendirmeniz nedir?

M.B.: Ben bu tür şeylerde katılanların sayısından çok, onların heyecanına bakıyorum. Çünkü bir topluluk heyecanı kadar vardır. Heyecansızsa bin kişinin hiç bir ifadesi yoktur. Heyecanlı on kişi onlardan daha önemlidir. Ama burada hem sayısal olarak, hem siyasal olarak, hem heyecan olarak çok güzel bir topluluk vardı. Şurası iyiydi ama burası yavandı diyebileceğimiz hiçbir şey yoktu. Her yer canlıydı. O yönü çok güzeldi. Ben bunu şuna yoruyorum. Öncelikle CHP’ye yönelik çok büyük bir ilgi var. Zaten CHP adaylarının tartışılmasının nedeni de bu bence. CHP’nin iyi bir başarı elde edeceği görüldüğü için adaylar bu kadar hassas, bu kadar ilgili. Ben öncelikle bu heyecanı CHP’ye yönelik beklentinin yüksekliğine veriyorum. Tüm adaylara, partililerimize ve halkımıza hayırlı olsun diyorum.

Seyfi GÜL




Okunma: 1595









   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)