ISSN 1308-8483

FOÇA YEREL SEÇİM 2014 RÖPORTAJLARI 2:<br>BBP FOÇA BELEDİYE BAŞKAN ADAYI SAÇ ”FOÇA DOĞRU YÖNETİLMİYOR”
Periskop   

Seyfi GÜL    
  Yayın Tarihi: 25.9.2013    


FOÇA YEREL SEÇİM 2014 RÖPORTAJLARI 2:
BBP FOÇA BELEDİYE BAŞKAN ADAYI SAÇ ”FOÇA DOĞRU YÖNETİLMİYOR”




Foça Belediye Başkanlığı için CHP’den müracaat eden üç adayın dışında (7 Eylül 2013 itibariyle) diğer partilerden sadece Büyük Birlik Partisi İlçe Başkanı Fahrettin Saç göreve talip olduğunu açıkladı.

Saç; en önemli sebebini “Foça’yı Sevmek” olarak belirttiği adaylık sürecine, bu sevgiyle Foça’nın hak ettiği yere getirilmesi inancını birleştirerek katıldığını söyledi.

Fahrettin Saç ile Foça PTT arkasındaki işyerinde görüştük.

Kamuoyunun bilgilenmesi açısından kendi sözlerinizle Fahrettin Saç’ı anlatır mısınız?

1969 yılında Tokat Niksar’da doğdum. Foça ile 1974 yılında tanıştım. O tarihten beri kısa aralar hariç hep Foça’da yaşadım. İlkokul mezunuyum. İnşaat, emlak işleri ve esnaflık yapıyorum. Bir kahvehanem var. 1993 -2007 yılları arasında MHP Foça İlçe teşkilatında yönetim kurulu üyeliği ve ilçe başkanlığı yaptım. 2004 yılında MHP’nin Foça Belediye Başkan Adayı idim. Daha sonra bazı nedenlerden dolayı MHP’den ayrılarak Foça BBP ilçe teşkilatını kurduk. İki dönemdir BBP Foça İlçe başkanlığı görevini yürütmekteyim. Evliyim. Çocuğum yok.
Belediye Başkanlığı’na neden aday oldunuz?

Aday adayı olmamın en önemli sebeplerinden biri Foça’yı sevmemiz. Foça’ya daha farklı plan projelerle hizmet etme, hak ettiği yere getirme isteğimiz. Mevcut yönetimden ön sokaklar hariç arka sokaklardan tamamen şikayetçiyiz. Foça’nın doğru yönetilmediğine gerçek anlamda hizmet edilmediğine inandığımız için adayız. Sadece şikayet etmiyoruz. Foça için, Yenifoça, Bağarası, Gerenköy, Ilıpınar, Kozbeyli için projelerimiz var. Seçim için hazırlığa bugün başlamış değiliz. Bir buçuk yıldır arkadaşlarımızla, il ve genel merkez koordineli olarak çalışma yapıyoruz. Foça, il ve genel merkezimiz tarafından pilot bölge olarak seçilmiştir. Genel başkanımızı, yönetim kurulu üyelerimizi, şehit genel başkanımız Muhsin Yazıcıoğlu’nun eşini burada ağırlamamız, son iftar yemeğimizde genel başkan yardımcımızın burada bulunması Foça’ya verilen önemin göstergesidir. Foça için büyük projelerimiz var ve onları hayata geçirmeye adayız.

Foça için genel anlamda projeleriniz nelerdir?

Foça için projelerimiz aslında çok uzun yıllar önce yapılması gereken projelerdir. Keşke bunlar yapılsaydı, şimdi daha başka şeyler konuşuyor olsaydık. Alt yapı sorunları var, örümcek ağları gibi kenti kuşatan kablo sorunları var. Arka sokakların bakımsızlığı, fosseptiklerin taşma sorunları var. Foça’nın bir meydanı yok. Ufacık bir meydan dört işletmeciye peşkeş çekilmiş durumda. İnsanlar özellikle Öğretmen Evi’ne doğru yürürken bu işletmeler yüzünden geçemez durumda. Bir tarafta balıkçılarımızın ağları, diğer tarafta işletmelerin masaları aradan iki- üç kişi geçemiyor. Ailesi ile yürüyemiyor. Halkın yolunu halka kapatmak, üç beş mekana sunmak hiç mantıklı gelmiyor. Ana sorun meydandır. Şehirler meydanlarıyla, bir de girişleriyle anılır. Eski Foça’ya girişte baraka tipi yapılar, sanayi diye geçen teneke mahalle gibi bir durum söz konusu. Terminaline bakıyorsunuz, pazar yerine bakıyorsunuz 25 – 30 yıldır bir değişme yok. Biz; şehre girdiğinizde Petrol’den (benzin istasyonundan) denizi göreceğiniz düzenlemeler yapacağız. Büyük bir halk parkı oluşturacağız. İçinde işletme olmayacak. Foça’yı imara ve yapılaşmaya açma durumu yok. Ama çevre güzelleştirmelerine büyük ihtiyaç var. Club Med ve büyük turizm yatırımlarını teşvik edeceğiz. Manisa ve İzmir gençliğini çekmek için eğlence merkezi yapacağız. Kumburnu arazisine otel yapacağız. Turizm şirket ve yatırımcılarını teşvik ederek Foça Yenifoça arasındaki koylara turizm tesisleri yaptırmayı düşünüyoruz. Gerenköy’e Maltepe ve Bağarası’na da hizmet verecek bir salça fabrikası planlıyoruz. Ayrıca belediye otobüslerinin Perşembe ve Pazar günleri Menemen’e gitmesi için Gerenköy’den büyük talep var. Onların bu isteğini gerçekleştireceğiz. Ilıpınar ve Yeniköy’de köy turizmini destekleyeceğiz. Kozbeyli’de Belediye’nin Gediz Üniversitesi’yle yaptığı işbirliğini sonuna kadar destekliyoruz. Yenifoça’da imar sorunları var. Dere yatağına yapılan evler var. Bilinçsizce verilen ruhsatlar var, alt yapıların yapılamaması, yolların bir türlü yapılamaması gibi sıkıntılar var. Yenifoçalı hemşerilerimizi bunlardan kurtaracağız.

Bağarası’nda 200’ü Gerenköy, 200’ü Foça tarafında olmak üzere dar gelirlilere ve evi olmayanlara yönelik olarak 400 sosyal konut yapacağız. Projeleri hazırlatıyoruz. Bunların yapımında hiç sorun yoktur.

CHP’nin aday adayları dışında sizden başka adaylık açıklaması yapan yok. Kendinize bu yarışta ne kadar şans veriyorsunuz?

Foça’daki diğer sağ partilerde maalesef bir ciddiyet göremedik. Ciddi olsalardı bizim gibi çok önceden çalışmalara başlarlardı. En azından aday adaylarını şimdiye kadar sunarlardı. Seçim üç ay kala hazırlanılacak bir durum değildir. İnsanlar böyle durumda onlara ciddi bakmazlar. Sembolik olarak seçime girmenin bir anlamı da yoktur. Biz bunu bilerek bir yıldır hazırlanıyoruz. Bizim şöyle bir avantajımız var. Bizim muhafazakarlığıyla AK Parti, milliyetçiliği ile MHP, demokratlığıyla Doğru Yol Partisi tabanına hitabeden bir yakınlığımız var. Bizim birleşme çağrılarımıza ilçe başkanlarının olumlu bakmalarına rağmen çabaları olmadı. Biz de tavanda sağlayamadığımız birleşmeyi tabanda sağlayacağız. İftar yemeğimizde bunun provasını yapmış olduk. Sadece sağ partilerin değil tüm halkımızın Foça’mızın değişmesi adına, yenilenmesi adına, gelişmesi adına, hak ettiği yere gelmesi adına desteklerini bekliyoruz.

Son olarak ne söylemek istersiniz?

Başka Foça yok. Foça’yı korumak, güzelleştirmek, hak ettiği yere getirmek için yola çıktık. Çıkmış ve çıkacak tüm adaylara başarılar diliyoruz. A veya B partisinin kazanması çokta önemli değil. İnşallah bu seçimi Foçalılar kazanır.

Seyfi GÜL




Okunma: 2463









   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)