ISSN 1308-8483
Lavinya’da “Aydın’ın Pastası” / Aşçı Fok<br>Nurdan ÇAKIR TEZGİN
  Yayın Tarihi: 2.10.2012    


Lavinya’da “Aydın’ın Pastası”


Ben demiyorum o diyor. Lavinya Boutique Hotel & Cafe’nin sahibi Aydın Bey, hazırlamış olduğu yoğurtlu pastanın adını sorduğumuzda “Aydın’ın Pastası” dediği için, ben de öyle takdim ediyorum. Aydın’ın yoğurtlu pastası, böğürtlenli ve az şekerli olduğundan son derece hafif bir diyet pastası. Sanırım farklı meyvelerden de hazırlıyor. Yaş ortalamasının epeyce yüksek olduğu çay saati kutlamaları için iyi bir seçim!

Sedece yaşlılar mı? Diyet yapan hanımlar ve çocuklar için de bol vitaminli bir pasta bu. Yoğurdu genelde pasta kekinin içinde görmeye alışanlar için krema şeklinde yoğurt nasıl olur derseniz, öncelikle çok hafif ve ağızda eriyen bir tat derim. Şeker tadının en arka perdede hissettirmeden tatlandırdığı bu pasta için söylenecek tek şey var; hafif ve dil üstünde kayıcı. Çay saatlerimizi ve küçük kutlamalarımızı Lavinya’nın bahçesinde gerçekleştirir olduk bir süredir. Geçenlerde Suzan hanımın hazırladığı üzümlü ve elmalı tart da çok hafif ve lezzetliydi.

İşini keyif alarak en iyi şekilde yapmaya çalışan insanlara olan hayranlığım hiç bitmeyecek. Lavinya’nın konuksever sahipleri Suzan hanım ve Aydın beyin hazırladıkları tatlı ve tuzlularla keyifli ve bir o kadar lezzetli saatler geçirmiş olmanın hazzıyla yazıyorum bu satırları. Galiba, onlar bu konuk ağırlama ritüelini iş gibi görmüyorlar, mutlu insan memnuniyeti tek istedikleri…

Bir gün önceden haber verildiğinde kişiye özel tatlı ve tuzluları tazecik sizin için hazırlıyorlar. Her ikisinin de ellerine sağlık. Phokaia Antik Kenti'nin merkezinde kalabalıklardan uzak sakin ve seçkin bir mekan Lavinya.

Lavinya Boutique Hotel & Cafe: 0 232 812 54 83




Aşçı Fok
Nurdan ÇAKIR TEZGİN


www.ascifok.com


4214











   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)