ISSN 1308-8483
Foça Toprak Ana'yı kutlayacak / Aşçı Fok<br>Nurdan ÇAKIR TEZGİN
  Yayın Tarihi: 24.11.2011    


Foça Toprak Ana'yı kutlayacak


İyi, adil ve temiz yemek felsefesini savunan ve dünyanın en büyük sivil toplum kuruluşlarından biri olan Slow Food örgütü her yıl 10 Aralık’ta Toprak Ana (Terra Madre) Günü'nü kutlar.

Türkiye'deki sayıları giderek çoğalan Slow Food birlikleri de bu geleneği kendi yerel kültürlerinin farkındalığıyla kutlamaya başladılar.

Her geçen gün sayıları artan Slow Food birliklerine bu yıl Foça da Zeytindalı birliği ile katıldı. Foça Zeytindalı SF üyelerinin gayretli çalışmaları farklı etkinliklere imza atmaya devam ediyor.

Zeytindalı SF, Foça'yı Toprak Ana (Terra Madre) Günü'nde yerel lezzetler ile buluşturuyor. Bu gelenek Foça için yeni bir başlangıç olacak. Herkes, bütün Foçalılar bu değişim ve gelişimden arzu ettikleri, merak ettikleri ve katılabildikleri ölçüde yararlanacaklardır kanaatindeyim.

Foça'nın yerel değerlerinin öne çıkacağı bir etkinlik, bir türlü gerçekleşemeyen turizm ve turist beklentisinin lezzetler bağlamında önü açılarak, alternatif gurme seyahatleri için bir dönüm noktası olacaktır umuyorum.

Her şey küçük başlangıçlarla start alır. Kimin şansa ihtiyacı yok ki?






Aşçı Fok
Nurdan ÇAKIR TEZGİN


www.ascifok.com


2418











   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)