ISSN 1308-8483
Şık Şık da Şıka Şıka Şık / Tarık Dursun K.
  Yayın Tarihi: 28.5.2008    


Şık Şık da Şıka Şıka Şık

Elbette ekonomisi sarpa sarmış ya da sarpa sardırılmış o ülke ekonomisinin düzlüğe çıkarılması yaşamsal açıdan öncelik taşır. Fakat kültür sorunu, bu durumda acaba ne kadar (kültüre öncelik tanıma niyetinde olmayan kültür düşmanı siyasal iktidarlar döneminde bile olsa) gerilere atılmalı (!) gereği ya da gereğinin yerine getirilmesi ne zaman düşünülmelidir dersiniz.

Bir de şu gerçek yok mudur?

Her zaman seçimlerin getirdiği çözümsüzlük karmaşasının ana nedeni, bizim kendi toplumumuzdaki kültür eksikliğinden kaynaklanmıyor mu sizce de?

Biliyoruz; demokrasiyi tam demokrasi olarak sindirmiş değiliz henüz, kabul. Olgu, kültür desteği olmadan tek başına nasıl sindirilir ki? Siz toplumu kültür fukarası yapacaksınız, ak’la kara’yı seçemez, gri’yi hele hiç göremez bir duruma getireceksiniz, sonra da onu yanlışa yönlendirilmiş olmakla suçlayacaksınız. Bu milletin müstahakkı bu diyeceksiniz, öyle mi?

Yanlış!

Önce kültür verin bu topluma, ülkenin geleceğini teslim edeceğimiz genç insanlarımızı kurs ve dershane ucuzlatmacılığından kurtarıp her olayı A şıkkı, B şıkkı, C şıkkı olarak görme koşullandırmasından çekip alın.

En önemlisi; politikacılarımız, kültürün ne olduğunu öncelikle kendileri öğrensin, sonra toplumu kültürlendirme seferberliğine girsinler!

Görün bakın o zaman ak kara’dan, kara ak’tan nasıl ayrılıyormuş!



Tarık Dursun K.



2026











   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)