ISSN 1308-8483
Carmen Carmen’dir.. / Zuhal ÖZÜGÜL
Zuhal ÖZÜGÜL    
  Yayın Tarihi: 16.2.2011    


Carmen Carmen’dir..


Başlığı görüp ünlü Carmen operası işte, lay lay lalaylay diye mırıldanır, ezberledik artık diyebilirsiniz. Iıh,cık. Öyle değil. Carmen Operası’nın etrafında dolaşan müzikli bir oyun bu.

Konusu, sanatçıların protokolden çektiği. Hani o, ön iki sıra var ya devlet büyüklerine ayrılır hep. Onlar için, gösterişli ve rahat koltuklar(!), süslü örtüyle örtülmüş, plastik bir şişe su ve bardak konmuş bir sehpanın durduğu, en ön sıra! (Dünyada böyle bir uygulamayı görenlerin bilgi vermelerini rica edeceğim) Çoğunlukla boş kalır bu koltuklar. Gelmezler devlet büyüklerimiz.

Bizler, normal(!) vatandaşlar boş koltukları görüp, diş gıcırdatırız. “Nasıl olsa gelmeyecekler, neden ayrılıyor ki bu koltuklar. Halka verilsin” diye söylenirken, zil çalar oyun başlar. Unuturuz.

İşte böyle düşünen bir opera müdürü, nasıl olsa gelmezler diye bütün protokole davetiye yollar. Oyuna üç gün kala protokol üyeleri galaya geleceğini haber vermeye başlar. (Darısı ülkemin başına) Kısa sürede bulabildiği kadar oyuncu, dekor, orkestra ve koro ile eseri hazırlamak zorundadır opera müdürü. Parası da ancak uzay dekoruna ve kostümlerine yeter.
Bütün bu olumsuzluklar ve trajikomik olaylar Georges Bizet’nin Carmen’inin büyüsünü bozamaz.

Biz Foçalı grup, protokol sırası filan istemedik. Koltuklarımızı kendimiz seçtik. Yerimizden memnun kaldık. İzmir Devlet Opera ve Balesi bu sevimli oyunu repertuarına almakla çok iyi etmiş her yaş grubuna hitap ediyor. Tüm sanatçıları kutlarız.

Ahmet Adnan Saygun Kültür Merkezi’nde sahneleniyor çoğu repertuar. Bu merkez Göztepe semtinde. Biz Foçalılar için ulaşması oldukça zor. Bize bir otobüs vererek, bu sorunu çözmemize yardımcı olan Belediye Başkanımız Gökhan Bey’e, Carmen’den bir arya yolluyoruz. (Seçim onun!) Hemen ekleyeyim gidiş dönüşte “kuş gibi uçtuk”. Ole! Ole!

Bu etkinlikler her sanatsevere açık. Otobüs de Foçalılara tahsis ediliyor. Eee daha ne bekliyorsunuz katılın bizlere. Tiyatro, opera, müzikal, konser izleyelim biz Foçalılar.

Sanatsız kalmayalım!


Zuhal ÖZÜGÜL



1706











   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)