ISSN 1308-8483
ÖĞRENCİ YURDU, BÜYÜK İHTİYAÇ HALİNE GELDİ / Recep BOZKURT
Recep BOZKURT    
  Yayın Tarihi: 11.12.2010    


ÖĞRENCİ YURDU, BÜYÜK İHTİYAÇ HALİNE GELDİ

07 Ekim 2009 günü hizmete giren Reha Midilli Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, güzel Foça’mıza yepyeni ufuklar açtı.

Uygulamalar göstermiştir ki; Yüksekokul ve üniversiteler, bulundukları yöreye ekonomik, sosyal, kültürel alanda ve hem de kısa bir sürede hissedilir bir canlılık getirmektedir. Foça’ya beş yıllık Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu’nun kazandırılması doğru ve yerinde bir seçimdir. Her defasında bilerek söylüyorum - yazıyorum, Reha Midilli’ye ne kadar minnet ve şükran duysak azdır. Böylesi bir kurumu Foça’ya kazandırması büyük bir iştir de ondan. Çünkü turizm sektörü, dünyamızdaki sosyal çatışmalara ve ekonomik durgunluklara rağmen yine de en cazip sektörlerden biridir. İnsanlar, koşullar ne olursa olsun gezmek ve eğlenmekten, merak ve öğrenmekten vazgeçmemektedir. Geçen yıl ülkemize gelen turist sayısı 25 milyona yaklaşmıştır. Foça, iç ve dış turizm potansiyeli yüksek, yıldızı parlak bir yöredir. İşte böylesi bir alana kalifiye eleman yetiştirecek olan Yüksekokulun bugün ve gelecekte ilçemize katkıları sayılamayacak kadar çok olmasının yanında kış ayları durgun geçen ekonomik ve sosyal yaşamın hayat kaynaklarından biri de işte bu okul olacaktır.

Geçen yıl 40 öğrenciyle eğitime başlayan Yüksekokula 2010-2011 eğitim ve öğretim yılında 52 öğrenci daha alındı ve bu sayı gelecek yıllarda katlanarak artacaktır.

Ne güzel…

Ama ne acıdır ki öğrencilerin en büyük ihtiyaçlarından olan barınma sorunu maalesef bugüne kadar çözülememiştir. Foça’da gençler için uygun fiyatlarda konut bulmak çok zor.

Peki, bu gençler ne yapacak, nerede barınacak; bu sorunu kim çözecek?

Bu konuda elbette birinci derecede sorumlu Devlet’tir, Üniversitelerdir, Kredi ve Yurtlar Kurumu’dur. İyi de; bu sorun çözülemiyorsa, bu kurumlar yeterli yurt yapmıyorlar - yapamıyorlarsa ne olacak?.. Bu gençler sokakta mı kalacak, yoksa tarikatların, cemaatlerin insafına mı terk edilecek?..

-Aileleri düşünsün!.. Diyemeyiz, diyemezsiniz. Gençlik hepimizindir; en büyük güvencemizdir; geleceğimizdir; bu konuda hiçbirimiz sorumluluktan kaçamayız.

Foça bu sorunu çözebilir!..

İki seçenek var:

1- Foça Belediyesi’nin Denizkent Kooperatifi’nden devralmış olduğu iki katlı bina kısa sürede onarılarak yurt haline dönüştürülebilir. (Yüksekokul’a çok yakın olan bu bina, Dokuz Eylül Üniversitesi ile işbirliği yapılarak yurt haline getirilebilir.)

2- Gençlik Spor Genel Müdürlüğü’ne ait Foça Su Sporları Kamp Eğitim Merkezi üç aylık yaz dönemleri dışında Yüksekokul öğrencilerine barınma yeri olarak tahsis edilebilir. Ki burası, 74 odası ve 124 yatak kapasitesiyle neredeyse 9 ay atıl durumda beklemektedir.

Öğrenci Yurdu sorunu, Yerel Yönetimin ele alması gereken öncelikli işlerden biridir.

Yukarıdaki iki seçenekten en uygun olanın seçimi ve sonuçlandırılması Foça için büyük bir kazanım olacaktır.

Eğitimci-Yazar


Recep BOZKURT

recboz48@gmail.com


1567











   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)