ISSN 1308-8483
Büyükdeniz'de yeni bir kafe / Aşçı Fok<br>Nurdan ÇAKIR TEZGİN
  Yayın Tarihi: 26.11.2010    


Büyükdeniz'de yeni bir kafe


Foça’da yeni mekanlara ve daha özenli hizmet anlayışına gereksinim olduğunu, Mine Hanım’la tanışınca bir kez daha fark ettim.

Büyükdeniz’deki Liberty Otel'in kafe bölümünü işleten Mine Hanım çok hoş bir ortam yaratmış orada, Pie Kurabiye’nin sahibi Petek Hanım’ın tavsiyesiyle öğrendiğim bu hoş mekan Foça’ya yakışmış. Büyükdeniz sahilinde böyle bir kafeye ihtiyaç vardı.

Foça’da yaşayanlar bilir; Yürüyüş yapanların parkuru Küçükdeniz ile Büyükdeniz arasındaki sahil şeridinin son kertesidir. Sağlıklı yaşam yürüyüşlerinin olmazsa olmazı olan bu parkurun müdavimleri, eminim böylesi şık bir çay kahve molasından hoşlanacaklardır.

Büyükdeniz’e hakim konumuyla, evinizdeki gibi rahat edebileceğiniz bir mola yeri Mine Hanım’ın şirin mekanı. Kahvaltılarının özenli ve keyifli olduğu konusunda da duyumlarım var. Bir Kayseri mantısı söylentisi var ama tadına bakmadığım için bir şey demiyeyim. Ilık ılık ikram ettiği elmalı kurabiyesinin tadı, taze demlenmiş çay ile pek keyifliydi o gün. Mine Hanım, güler yüzlü, sevecen ve son derece özenli bir hanım, konuklarını hiç sıkmadığı gibi rahat ettirmek için elinden geleni yapıyor.

Bayram tatilinin son günleriydi ben gittiğimde. Petek Hanım’la orada buluşup bayramlaşmıştık, o muhteşem kurabiyelerinden getirmişti gelirken Aşçı Fok’a sağolsun. Ah ne gelirse başıma lezzetten gelecek ya!

Belki yolunuzu düşürüp bir yorgunluk kahvesi içersiniz, belki merak ettiklerinizi sormak istersiniz...
Tel: 0 232 812 11 93




Aşçı Fok
Nurdan ÇAKIR TEZGİN


www.ascifok.com


3240











   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)