ISSN 1308-8483
Ben Kadınlardan Hep Korktum / Tarık Dursun K.
  Yayın Tarihi: 11.12.2007    


Ben Kadınlardan Hep Korktum

(*)

Diyorlar ki; "erkek milleti ne demelere biz kadınlara üstünlük taslayıp duruyor? Ne demelere biz kadınları egemenlikleri altına almak istiyorlar durmadan?"

Soruların karşılıklarını kadınlar (yine soru sorarak) kendileri veriyor: "Kadınların kafalarının çalışmıyor sanısından mı?"

Haklılıkları için hemen somut bir örnek çıkarıyorlar size. "Kopan parmağı yerine dikebilen bir kadın doktorun mu kafası daha iyi çalışır, yoksa kahve köşelerinde oturup iskambil oynamaktan başka bir işe yaramayan erkeklerin mi?”

Ve bir de (çok akıllıca ve çok kadınca) bir sav:"Erkeklerin bir penise sahip olmaları, cinsel açıdan kadınlardan daha üstün oldukları anlamına gelmez.".

Uzmanlar da bunu savunup bunu söylüyorlarmış zaten.

Eh, orada yok, burada yok, tamam da ne bu erkeklerin kadınlara yaptıkları, çektirdikleri, peki? Ne bu habire kadınlara üstün olma çabaları, peki? Ne demelere biz erkekler, kadınların da dış dünya ile ilişkiye girmelerini istemiyoruz? Neden tüm haklarını onlara teslim etmiyor ya da o hakları onlarda yok sayıyoruz?

Korkudanmış, korkumuzdanmış.. Kadından öyle ya da böyle, farklı, değişken nedenlerle de olsa, biz korkuyormuşuz (Burada bir yatıştırma kaygısıyla hemen "kendine güvenen ve kompleksi olmayan erkeklerin bundan alınmalarına gerek yok" diyorlar, altını çizerek belirteyim).

Korkumuzun (erkeklerin yani) kaynaklan çok çeşitliymiş; öyle diyorlar. Belki kadının egemenliği altına girmekten, belki onların biz erkeklerden daha güçlü olduklarını sezinlememizden, belki de kadınların cinsel açıdan bize bakarak daha Donanımlı ve daha çok "haz alıcı" olmalarından kaynaklanıyor olamaz mı? Olabilir. Belki de (yine neden olmasın) kendimizin kadınlara bakarak yetersiz olduğumuzu bildiğimizden (ama bunu asla ve asla kendimize bile söyleyemediğimizden) kadınlardan korkuyoruz açıkçası.

Pek çok açıdan (bence) kadınlarımız haklı. Olguya benim gibi serinkanlılıkla yaklaşırsanız, bu haklılıklarını zor ya da kolay, siz de teslim edersiniz.

İnsan (özellikle de erkekler) yaşlandıkça özgürlükçü »eşitlikten yana, sevecen ve daha bir haksever mi oluyorlar ne? Evet, onları hep sevdim, arada kimi haksızlıklar ettiğimi itiraf ederim, ama bu haksızlıklarımda bir özrüm vardı, kim ki beni suçlar, bunu gözardı etmemesi gerek.

Ne mi o özrüm?

Bir erkek olarak bendeki kadın korkusu.(*)


Tarık Dursun K.



1589











   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)