ISSN 1308-8483
Öğretmenlerin Günü / Senem ÖZKUL
Senem ÖZKUL    
  Yayın Tarihi: 25.11.2007    


Öğretmenlerin Günü

Şuan dünyanın bir köşesinde eğitim görüyorsunuz ve ömür boyu her gün yapacağınız, sayesinde başta kendinizin ve sonra sevdiklerinizin rahat ve refah yaşamasını sağlayacağınız mesleği öğreniyorsunuz...
Veya
Öğreniminizi tamamladınız; hayata atıldınız; ailenizi geçindiriyor, edindiğiniz mesleği icra ediyorsunuz...
Veya
Emekli oldunuz, ömrünüzün en değerli yıllarını emek vererek, alın teriyle kazandığınız "eh maaşı az da olsa, buna da şükür" dedirten emekliliğinizin tadını çıkarıyorsunuz...
Veya
Emeklisiniz ve çeşitli nedenlerden dolayı hala çalışıyorsunuz...
Peki...
Ömrünüz boyunca her ortamda, her konuşmada, her tartışmada, her konumda size eşlik eden; kişiliğinizin bir parçası haline gelen mesleğinizi değerli öğretmenlerimiz olmasaydı edinebilir miydik?
Minicik ellerimizi kavrayıp, kalem tutmayı öğretmeselerdi; ilgi ve becerilerimizi tespit edip karnelerimize kısa notlar düşmeselerdi; "O" mesleği tercih etmemize ilham olmasalardı? Ailemizden çok onların kanatları altında değil miydik?
Hayat okuluna başlayana dek elimizden tutan tüm öğretmenlerin nurlu elleri öpülesidir.
Bu sebeple, mesleğine aşık bir öğretmen olarak, öncelikle kendimin ve sonrasında tüm öğretmenlerimin, meslektaşlarımın ve öğretmen adaylarının gününü kutluyorum.
İlkokuldan üniversite yıllarımın son anına dek desteğini esirgemeyen ve bana ilham olan tüm hocalarıma minnettarım.
Büyük zorluklarla ve hayatin en güzel dönemlerini feda ederek sürdürdüğüm doktora eğitimimi bitip, Atatürkçü, çağdaş ve LAİK gençler yetiştirebileceğim günleri iple çekiyorum.
Öğrenme tutkunuzun hiç tükenmemesi dileğiyle...


Senem ÖZKUL



1788











   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)