ISSN 1308-8483
MUTLUYUM MUTLUSUN MUTLU / Ahmet Zeki YEŞİL
  Yayın Tarihi: 22.6.2010    


MUTLUYUM MUTLUSUN MUTLU

Mutlu olmak için şu an çok uygun. Mutluluğa erken rezervasyon yaptıran kazanıyor. Kış sona erdi. Mis gibi yaz koktu. Kuşlar cıvıl cıvıl, çiçekler pırıl pırıl. Kuşkonmaza kuş kondu. Kediler, damlarda güneşleniyor. İster sazla, istersen cazla eğlen. Bol bol gül. Maliyet sıfır. Mutlu olmaya karar vermek için et fiyatlarının düşmesini bekleme. Bir kahkaha, bir kilo pirzola. Kazancını sen hesapla. Hayvan sayısına kafayı takma. Son besi sayımına göre, ülkemizdeki hayvan sayısının, nallı kuzular hariç 2 milyon 200 bin olduğu belirlenmiş. İnanma! Hayvanı bol bir ülkeyiz aslında. Bu nedenle, anı yaşa. Kim mutlu edebilir seni senden başka? Hayat güzel, aşk da..

Mutlu olmak sanıldığından daha kolay. Para ile düdük çalmak gibi bir şey bu. Parayı veren düdüğü çalar. Davulun sesi uzaktan az gelir. Burun kırılır yen içinde kalır. Bu benim şahsi görüşüm. Resmi görüşüm ise başka. Açıklamazsam içim rahat etmeyecek. Geçen 8 yılda, işten çıkarılan 1 milyon 823 kişi, düdük çalamadığı için ne yazık ki mutsuz. Düdük sektörüne yatırım yapmadığı için 1 yıl içinde 287 bin iflas yaşandı. 2 milyon kişi Düdükbank’a kart borcunu ödeyemedi, kara listeye girdi. Ancak, bardağın yarısını su ile değil, gazoz ile doldurup, öyle bakmak lazım. Bu arada, gazoz sanayi de gelişir. Gazoz, memleket gibi fokurdarken yüzümüze vuran serinlikle hayallere dalmak lazım. Türkiye’nin ilk çıplaklar oteli Datça da yabancılara açıldı. Kendini orada hayal et. Ya da uykudasın, bir tarafın açık kalmış mesela. Bizim de üstümüzde yok, başımızda yok. Yöneticilerimiz neden bize bir çıplaklar kampı açmaz? İşte bunu sorgula.

Mutluluk bir yoldur. Her sabah, yola çıkmadan önce aynanın karşısına geç. Bıyık altından gülümse. Demokrasi yeniden doğsun. Bıyığın yoksa şansına küs. Hayata ve konu komşuya küsme. “Mutluluk, sıfır problemdir” aslında. Hayatındaki ayrıntıların farkına varmak için iyi ve güzel şeyler düşün. Bak! ABD taze istihbarat verecekmiş. Üçlü mekanizma tıkır tıkır çalışıyormuş. Hüseyin Obama, “Soykırım” dememiş. Türkiye, Avrupa’nın en hızlı büyüyen ülkesi olacakmış. Mış, mış.. Bunlar, hep hayra alamet. Hakkını helal et. “Aşık olmadan üç çocuk yapmam” diye direnmenin bir alemi yok. Bedelli aşk hakkımız. Bırak, çocuklar borçlu doğsun. Son 7 yılda, 79 yılda yapılandan daha fazla borç yaptık. Aferin bize. Borç yiğidin kamçısıdır. Kamçılasın bizi IMF. Hangimiz vazgeçtik dünyaya gelmekten, borcumuz olacak diye?

Hadi, hür iradenle saatini mutluluğa ayarla. Durmak yok, yola devam. Sakın geç kalma. Yetişemezsen el salla. Ben yaptım oldu. Sen de yap, mutlu ol. Hem içeriden hem dışarıdan ışılda. Ya tarih yaz, ya tarih ol. Olmadı, SMS at ama asla oyunu boşa atma. Haydi! Bir, iki, üç… Mutluyum, mutlusun, mutlu...

A.Z.Y.


Ahmet Zeki YEŞİL



2598











   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)