ISSN 1308-8483
Foça'nın da bir kitabevi var artık; "Kitapça" / Aşçı Fok<br>Nurdan ÇAKIR TEZGİN Nurdan ÇAKIR TEZGİN" />
  Yayın Tarihi: 1.6.2010    


Foça'nın da bir kitabevi var artık; "Kitapça"


Baharla birlikte hareketlenen tabiata uyum sağlayan Foça'mız, yeni sezona pek çok yenilikle merhaba diyor bu yıl. Eskiler, "harekette bereket vardır" derler. Kitap ve kitapçı konusunda fakir sayılan Foça'ya yeni bir kitapçı açıldı. "Kitapça".

Foça için önemli bir eksiklikti kitapçı dükkanı. Büyük kentlerden alıştığımız, ayağımızın kendiliğinden giriverdiği kağıt kokan dükkanları, matbaa mürekkebi kokan saatlerimizi geçirdiğimiz o efsunlu kitapevlerini özlemiyor muyuz?

Meral ve Can Gazimihal çiftinin sevgi ve ilgilerini cömertçe ortaya koydukları Kitapça Kitapevi, Foçalıların önemli bir ihtiyacıydı, ellerine düşüncelerine sağlık. Böyle bir ticarethane açma cesareti gösterdikleri için kendilerini kutlamak gerek diye düşünüyorum.

Sıcak bir ortamda satışa sunulan oldukça hesaplı kitapların yanı sıra Meral Hanım'ın el sanatı ürünü takılarını da yaz ayları boyunca Kitapça'da bulabilmek mümkün. Ayrıca benim dikkatimi çeken; Foça'ya yakışır bir taş bina olmasının dışında, Kitapça'nın kitap rafı aralıklarının sulu boya resimlerle tanzim edilmiş olması. Oya Sortino'nun natürmortları olan sulu boya resimler Foça evlerini ve kapılarını yansıttığı için daha bir önem arz ediyor sanki...



Zaten, Kitapça'yı giderek bir sanat evi ortamına dönüştürmek istediğinden söz eden Meral Hanım, ilerleyen süreç içinde Kitapça'da çay kahve içilerek sanat sohbetlerinin yapılabileceği müjdesini de şimdiden vermekten geri durmuyor.


Kitapça
Foça: 812 12 66

Aşçı Fok
Nurdan ÇAKIR TEZGİN


www.ascifok.com


3855











   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)