ISSN 1308-8483
Hem kahveli, hem sütlü, hem de TATLI / Aşçı Fok<br>Nurdan ÇAKIR TEZGİN
  Yayın Tarihi: 25.5.2010    


Hem kahveli, hem sütlü, hem de TATLI


Nilüfer, İstanbul'daki dostlarına hediye olarak Aşçı Fok'un Şifa Reçelleri'nden götürmek istedi birkaç kavanoz. Şu, yedi çeşit meyve ve yedi çeşit baharattan hazırladığım reçellerimden...

Reçellerimi kavanozlara doldurup süsleme faslıyla oyalanırken, aklıma ağız tatlılığı bir lezzet üretmek geldi. Şöyle sütlü, kahveli ve farklı bir tatlı. Ben bir isim koyamadım, siz koyarsanız yazın bana...



İşte malzemesi;
Bir kg. süt
2 Yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı irmik
1 yemek kaşığı nişasta
9 yemek kaşığı toz şeker (mısır şurubu değil!)
4-5 tatlı kaşığı hazır granül kahve
Yarım paket kedi dili
Bir tatlı kaşığı kadar tereyağı

Süt, un, irmik, nişasta, kahvenin bir tatlı kaşığı ve toz şeker karıştırılarak muhallebi kıvamında pişirilir. Ateşten indirilince fındık iriliğinde tereyağı ilave edilir.

Önceden süte batırıp çıkardığımız kedi dili dilimleri istenilen sayıdaki tatlı kaselerine yerleştirilir. Üzerilerine birkaç fiske granül kahve serpilip ıslak kedi dillerinin üzerinde emilimi sağlanır.

Pişirilen sütlü muhallebi kedidilli kaselerin üzerilerine eşit miktarda dökülür ve sıcakken bir miktar daha kahve serpiştirilip, ılınınca buzdolabına konur.

Bu safhadan sonrasında ister sevdiklerinize hediye götürün, ister oturup afiyetle tüketin... Kahveli bu sütlü tatlı, yemek davetlerinizde hafif bir yemek sonrası tatlısı oldu, öneririm.

Aşçı Fok
Nurdan ÇAKIR TEZGİN


www.ascifok.com


3310











   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)