ISSN 1308-8483
Çidamlı'ların Çay Masası / Aşçı Fok<br>Nurdan ÇAKIR TEZGİN
  Yayın Tarihi: 1.9.2007    


Çidamlı'ların Çay Masası


Sevim Çidamlı ve Nevzat Çidamlı çiftinin hercai menekşeli balkonuna, beş çayına davetliyiz...

Foça poyrazının bedene iyi gelen esintisiyle tırmanıyoruz bu zarif çiftin sokağını. Çidamlı'lar, operaya ömürlerini vermiş sanatçı bir çift. Bizi kapıda, içten bir misafirperverlikle karşılıyorlar.


Soldan sağa: Nevzat Çidamlı, Güzin Tümer, Sevim Çidamlı, Turgay Tezgin


Küçük Deniz körfezine bütünüyle hakim olan mavilikli bir evde oturuyorlar. 'Görgü, zerafet ve asalet, insana has meziyetlerdir' dedirten bir karşılamayla buyur ediliyoruz Çidamlı çiftinin balkonuna.

Nevzat Çidamlı'nın kendi elleriyle yaptığı siyah aynalı vitray masa, balkonda konuklarını bekleyen smokinli bir cin gibi ağırbaşlı selamladı bizi. Deniz manzarasına ve bulutlara arkamızı dönmeden, el emeğinin her bir santimetre karesine saygıyı kusur etmeden kurulduk aynalı masanın etrafına.



Asaletin soyla sopla olan ilintisinin çok ötesinde, insan ruhundaki o müstesna köşeciği göze sokmadan hissettiren bir zariflikle hareket eden Sevim Çidamlı, bir genç kız edasıyla hazırladı çay masasını. Porselen çay takımlarının öncülüğünde gelen bol yeşillikli kısır servisi ve ısırgan otlu börek, sağlıklı bir çay masası imajına tamamen denk düşüyordu. Bir istisna; turunç reçeli. Hadi onu da fazla zararlı listesine koyamadık çünkü, Nevzat Çidamlı turunçları Foça sokaklarından toplayıp kendi elleriyle pişirip hazırlamış. Birer çay kaşığı tatmak Allahın emri...




Aşçı Fok
Nurdan ÇAKIR TEZGİN


www.ascifok.com


4790











   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)