ISSN 1308-8483
Hıdrellezin ardından görüntüleri kaldı / Aşçı Fok<br>Nurdan ÇAKIR TEZGİN
  Yayın Tarihi: 7.5.2010    


Hıdrellezin ardından görüntüleri kaldı







Bazı zamanlarımız vardır ki; sıradanlaştırdığımız güncelimizin çok dışında, hareketli ve karma karışık zamanlardır onlar.

Sanırım oldukça çalkantılı bir zaman dilimini yaşamaktaydım bir süredir. Çok şükür, sağlık problemi olmayan yaşamsal değişimlerdi bunlar.

Yeni kararlar, kabullenmeler, vedalar ve merhabalarla devinim sonucu değişimler derken, yaşamın tam orta göbeğinde koşturmacaya devam.

Karışık sular durulmak içindir deyip yazılarıma daha fazla ara vermeden daha kocaman bir enerjiyle devam diyorum...

Dün hıdrellezdi malumunuz. Seyahatten yeni dönmenin toz toprak döküntülüğüyle, soluğu davetli olduğum hıdrellez kutlamalarında aldım.

Temiz hava, yeşillikler, bin bir çeşit taze bahar yiyeceği, eski zaman hıdrellezlerini anlatan bilge yaşlılar, başlarında gülleriyle kadınlar, yeni doğmuş kuzuları seven çocuklarla, hizmetlenip gülüşen pembe yanaklı genç kızların ışık ışık parlayan gözlerinin enerjisiyle ve ağaç altı ziyafetleriyle bir hıdrellezi daha kutladık...

Yeme içme nerede ben oradayım ya, Bağarası hıdrellez sofraları görüntülerini sizlerle paylaşmasam olmaz. Neler yoktu ki; Taze asma yapraklarının minicik avuçlarına sarılmış körpe zeytinyağlı yaprak sarmalarının tadını nasıl anlatmalı bilemiyorum. Perihan ve Semra'nın ellerine sağlık, tam beş saatte sarmışlar tencereler dolusu. Herkes tıka basa yedi.

Saç ekmekleri, kurabiyeler, taze patatesten yeşillikli bahar salataları, fincan börekleri, Satı ve Eylem Yenge'lerin krem şantili haşhaş tatlısı, irmik tatlısı, börek çörekler ve mide fesadı durumlarıyla gülüş cümbüş eğlenceli bir gündü...

Diğer tarafta, Bağarası Alevi Derneği Hıdrellez kutlamalarına davet eden Sultan ve Tuncay Arslan'a bir merhabayla uğrayarak günün anısına coşkularını paylaştık. Gördüğünüz gibi bugün sayfamda hepsi yerlerini aldılar.

Nice hıdrellezlere sağlık ve huzurla...

Aşçı Fok
Nurdan ÇAKIR TEZGİN


www.ascifok.com


2751











   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)