ISSN 1308-8483
KOMŞUYLA TANIŞMANIN ZAMANI GELMEDİ Mİ? / Prof.Dr.Serkan ODAMAN
  Yayın Tarihi: 6.3.2010    


KOMŞUYLA TANIŞMANIN ZAMANI GELMEDİ Mİ?

Afişte aynen bu soru soruluyor. Cevabı da benim açımdan çok net: Tanışalı çok oldu ama komşuluk ilişkileri pek sıcak değil sanırım, biraz daha sıkı fıkı olmak gerek. Bunun için de çaba lazım. İşte tam da bu noktada kendimizce ne yapabiliriz diye düşünmeye başladık. Elimizdeki imkanları yokladık ve bir süredir müdürlüğünü yürütmekte olduğum Dokuz Eylül Üniversitesi Avrupa Çalışmaları Merkezi (ATMER) çatısı altındaki faaliyetlerimizi zenginleştirerek, komşuyla tanışmayanları tanıştıralım, bizim gibi tanışıklığı olanları da biraz yoklayalım istedik. Benim gibi bir başka Ege sevdalısı Müdür Yardımcısı dostum ve meslektaşım Nazmi Üste ile birlikte ATMER’de Temel Yunanca Kursu düzenlemeye karar verdik. Hocamız ilginç bir kişilik, siz hiç 24 dil bilen ve bunların 12 tanesinde eğitmen belgesine sahip olan biriyle tanıştınız mı? Biz tanıştık ve değerlendirdik. Simon hem çok iyi bir insan hem de bir derya adeta. Ama onunla konuşmak öylesine zor ki! Bizdeki Musakka ile Yunanistan’daki Mussaka’yı konuşurken, bu yemeğin kime ait olabileceğini (çok da önemliymiş gibi!) tartışırken, kelimenin yanlış hatırlamıyorsam Arapça (yoksa Farsça mıydı?) olduğunu söylemesiyle birlikte, kelime tükeniyor.

Maksadımız sadece basit bir Yunanca kursu düzenlemek değil. Bir hareketi başlatmak, bir keyfi yaşamak ve bu işi tam da işin merkezinde, yani Foça’da zenginleştirebilmek. Foça’da üniversitemizin bir biriminin de kurulmasıyla birlikte ilgimizin sevimli ve benzersiz kasabamıza artacağı iyiden iyiye belli oldu. Yüksekokul müdürü dostum Avşar Kurgun’la konuşmamızda, belki bu kursun Foça’da da organize edilebileceği, bunun çok da isabetli olduğu konusunda da mutabık kaldık. Düşünebiliyor musunuz? Foça’da Yunanca kursu. Peki Simon gelebilecek mi Foça’ya? Sıkı durun, Simon zaten Yenifoça’da oturuyor.

Foçafoça sitemizde kursun ilanını görebiliyorsunuz. Nurdan hanıma ve Turgay bey’e de sonsuz teşekkürler bu köşeden. Desteklerini esirgemeyeceklerini belirttiler.

Hadi kıpırdayalım. Hep birlikte suyun öte yanıyla tanışmanın tam da zamanıdır.




Prof.Dr.Serkan ODAMAN



2188











   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)