ISSN 1308-8483
TV kameraları karşısında terlemek... / Aşçı Fok<br>Nurdan ÇAKIR TEZGİN
  Yayın Tarihi: 3.3.2010    


TV kameraları karşısında terlemek...


Foça'nın balık restoranlarından biri olan Liman Restoran'da canlı yayındaydım bugün. TRT Belgesel TV'nin "Memleketim" programı sunucusu Bahar ile balık türlüsü yaptık, daha doğrusu ben tarif ettim o pişirdi.

Daha sonra da, Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ve Okşan Hanım ile birlikte tadına baktık.

Ölçülü tartılı yemek yapmak hiç bana göre değil, bu kesin. Bu tür kısıtlayıcı şeyler benim gibi özgür bir ruha hiç uymuyor ya neyse! Bir yemeği aynı şekilde aynı tür malzemelerle yapmak kadar sıkıcı bir şey olabilir mi diye mızmızlanıyorum içimden.

İnsan ruhu uçuşan bir kelebek, ne zaman nereye konacağı belli olmamalı. İçinden geldiği gibi bir tanım vardır ya, işte o içten gelme olayını pek tutuyorum, tam bana göre. Hangi tadı, hangi malzemeyle yaratacağımızın sürprizini canlı tutmak benim gibi ruhlara iyi geliyor.

Yeni denemeler, yeni heyecanları beraberinde getirirler, bundan hoşlanıyorum. Balık türlüsü tarif ettim bugün ama; Önceki yaptıklarımın aynısı mı derseniz HAYIR derim! Zaten özgür malzeme seçimimi o tarifimde de belirtmiştim.

Yaşam her an her çeşit sürprizler sunabiliyor, kaldı ki Foça gibi sakin bir yerin sunacaklarını hayal etmek bile gizli bir coşkuyu sürekli uyanık tutuyor. En azından yeni bir balık türlüsü pişirip yiyinceye kadar!




Aşçı Fok
Nurdan ÇAKIR TEZGİN


www.ascifok.com


2702











   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)