ISSN 1308-8483
Tutukunun Günlüğü<br> Kaza / Tutku DENİZ
Tutku DENİZ    
  Yayın Tarihi: 16.4.2007    


Tutukunun Günlüğü
Kaza



Merhabalar ben Tutku Deniz, Tutku’nun Günlüğü adı altında ara sıra yazacağım yazılar ile FoçaFoça ailesine katılıyorum.

Müthiş heyecanlıyım ilk denemelerim, umarım beni de seversiniz.

Sevgilerimle…

***

Perşembe günü, yani dün akşamüzeri saat 19 civarı teknenin havuzluğunda arkadaşlar ile birlikte hem muhabbet ediyoruz hem de içkilerimizi yudumluyoruz.

Foça'nın meşhur poyrazı bastırmış vaziyette.

Bir baktık iki sıra yanımızdaki tekne bir arkadaşı ile birlikte gezintiye çıkıyor. Hepimiz şaşkın bir vaziyette onu izliyoruz. Çünkü hem teknesini yeni almış, hem de daha pek bir tecrübesi yok. Herhalde liman içinde bir tur atacak diye düşündük.

Aradan yarım saat, kırk beş dakika falan geçti, biz de merak ettik, teknenin pruvasından bir baktık ki Fener burnunda tekne duruyor ve hareket edemiyor.

Fenerin ucu çok sığdır. Biz hemen orada takılıp kaldığını anladık ve teknedeki arkadaşlar ile birlikte yardımına gittik. Tam tahmin ettiğimiz gibi teknenin salması kayalara takılmış ve hareket edemiyor.

Hava nasıl berbat yanına yaklaşmamıza izin vermiyor. Poyraz bizi de kayalıklara doğru atıyor.. Derhal bir şamandıra bulduk, halata bağladık ve karşı tekneye fırlattık. Ama, mümkün değil, tam tekneye ulaştıramıyoruz. Bu arada hepimiz dalgalardan nasibimizi fazlası ile aldık tabi. Ne yapmamız gerektiğini düşünürken tek bir çare kalmıştı; tekneye en yakın yere şamandırayı atmak ve karşı tekneden birinin ise denize girip, halatı tekneye bağlaması. Karşı tarafa yapılması gerekeni anlatıp, halatı fırlattık. Büyük zorluklardan sonra halatı tekneye bağladılar ve tekneyi çekip limana getirdik.

Hepimizde büyük bir sevinç vardı. Kimsenin canı yanmadan limana ulaşmıştık.

Denizciler böyledir işte; hiç tanımasalar da her yerde birbirlerine yardım ederler. Çok farklı insanlardır. Hayatın tüm pisliklerinden arınmışlardır. Zaten onların yaşam tarzları budur.

Geçmiş olsun Albatros ilk ve son tehliken olsun. Yolun açık, rüzgarın bol olsun


Tutku DENİZ



1520











   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)