ISSN 1308-8483
Madam Antik'ten yeni haberler... / Aşçı Fok<br>Nurdan ÇAKIR TEZGİN
  Yayın Tarihi: 10.10.2009    


Madam Antik'ten yeni haberler...


Hatırlarsanız geçtiğimiz Temmuz başında Foça Beşkapılar'da görkemli bir defile düzenlenmişti. Nilgün Özarar'ın, yani nam-ı diğer; Madam Antik'in düzenlediği Foça'nın Renkleri Yaz Defilesi, Foça sosyetesinde öyle bir yankı bulmuş olacak ki, kış kreasyonu hazırlıklarına Madam Antik'i çok erken başlatmış.

Foça'nın Fevzipaşa Mahallesi'ndeki eski bir Foça evini "Madam Antik Giysi Tasarım" evi haline getiren Nilgün Hanım'ın, yaratıcılığını bütünüyle yansıttığı yeni mekanını sizler için gezip bolca fotoğrafladım. Ve elbette yeni sezon çalışmaları hakkında Madam Antik'le epeyce bir hasbihal ettik... Evet, sıkı durun yeni bir defilenin müjdesini sizlere duyurmak istiyorum. Yılbaşından önce keyifli bir kış defilesi görünüyormuş ufukta. Bildiğimiz pazen kumaşına başrolün verildiği bir defile olacakmış bu defaki.



Galiba pazenin sıcaklığıyla kotarılan bir aşkın öyküsü bu! Kışın sıcaklığını bize hissettirecek bu defile, bir de sergiyle taçlanacakmış; Pazen kemer ve çantalar, triko, abiye pançolar, kurdela, dantel, kadife ve pazenden kese ve torbalarla çeşitli aksesuarlar yine aynı zamanda sergileneceklermiş. Ben birkaç çalışmasına tanık olunca, her zaman inandığım şeyi bir kez daha zikrettim; "Herkes en iyi bildiği ve sevdiği işi yapmalı".

Kendi pasaklı tarzımdan biraz utandım mı ne!



Madam Antik, her ne kadar yeni kreasyonlarıyla Foçalı Hanımlara sesleniyorsa da, asıl uzmanlık alanının; Eski giysileri yenilemek, eskiyen ve işlevini yitiren antika ve nakışlı giysileri yeniden tasarlamak olduğunu her fırsatta belirtiyor. Üstelik böyle bir çalışmada elbiseyi sadece bir kez (Haute Couture) tasarlamakta olduğu konusunda ısrarlı.

Bilmem ki fısıldamama gerek var mı? Hanımlar, Cumhuriyet Bayramı balo ve resepsiyonu yaklaşıyor, benden söylemesi!



Geçen yıl, Foça Kaymakamı Kamil Köten'in eşi Bayan Köten Cumhuriyet Resepsiyonu'nun en şık hanımlarından biriydi. Aaa bana neler oluyor? Mutfağımı ve tariflerimi bırakıp balo ve moda dedikodularına takılır oldum!

Madam Antik'in yeni kış tasarımlarını beklerken hepinize keyifli bir güz mevsimi diliyorum.




Aşçı Fok
Nurdan ÇAKIR TEZGİN


www.ascifok.com


3624











   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)