ISSN 1308-8483
Temiz Bilgi, Temiz İnternet ve Temiz Foça! / Aşçı Fok<br>Nurdan ÇAKIR TEZGİN
  Yayın Tarihi: 31.3.2009    


Temiz Bilgi, Temiz İnternet ve Temiz Foça!

Son yıllarda, internetin iletişim ağı olarak dünyayı sarmasıyla yaşantılarımıza akla gelmeyecek yenilik ve kolaylıklar girdi. Artık insanlar bir "tık" uzaktaki bilgiye, yalan yanlış her şeye ulaşabiliyor. Doğru bilgi her ne kadar yedi kat bohça içinde gizliyse de arayan buluyor. İsteyen bir tık ile, isteyen yüzonüç tık ile ama, illa ki de buluyor aradığını.

Ne diyordum, internetin gücüyle sayısız çoklukta bilgi kirliliği her dakika bilgisayarlarımız ve cep telefonlarımızla bizlere ulaşıyor. Her duyduğumuz doğru değil, yanlış da değil. Bizim hatamız, her şeyi doğru-yanlış ikilemiyle yargılıyor olmamızda. Tarafımıza her yeni gelen bilgiye objektif bakabilmeyi öğrenmek durumundayız oysa.

Niçin mi? Farkındaysak e-posta kutularımıza düşen her bilginin bir çıkış noktası vardır. Yani; yanlı taraflı ele alınıp belirli bir görüş etrafında şekillenmiştir ve gönderen o şekli bize empoze etme derdindedir. Bunu bazen açıkça yapar bazen de üstü örtülü aba altından sopayla... O yüzden, istem dışı gelen bilgiye olabildiğince tarafsız yaklaşmak, beynimizin kirlenmemesi için bir ilk önlemdir.

2009 yerel seçimler öncesinde siyasi yazı yazmama sebebim de bu yaklaşımımdan kaynaklanıyordu. Ne kadar süt, yoğurt sebze meyve üzerine konu varsa yazdım, türlü tarifler de verdim yeme içme üzerine. Oysa; Aşçı Fok da bilirdi sahip olduğu köşesinden kamuoyuna çalakalem döktürmeyi ve insanları etkisi altına almaya çalışmayı! Hatta uygun bir taraf belirleyip o tarafın en lezzetli çorbaları için tencereye tutam tutam tuz katmayı!

Herhangi bir yere ait ve taraf olmanın cesaretle eş değer olduğunu sanan bir toplumda yaşıyoruz, elbette taraf ve taraftar olmak demokrasinin bir sonucudur ve pekaladır fakat, herkesi, her kesimi yansıttığı düşünülmemelidir. Bazılarımız bize sunulanlardan daha fazlasını isteme, görme ve yaşama düşüncesinde olabileceğimizden hiçbir göstergeye taraf olmak istemeyebiliriz. Bu anlamda kitle iletişim araçlarının, insanı tutsak eden sözüm ona kolaylıklarını siyasi amaçlar ve yönlendirmeler için kullanmadığımdan dolayı şahsım adına keyifli ve huzurluyum.

Yeni beş yıllık yönetim süreci için seçilen Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ'ın ikinci başkanlık dönemini kutluyor, çalışmalarında başarılarının devamını diliyorum.

Buradan, bu köşeden yeni dönemde de Foça için beklentilerimi yazmaya devam edeceğim. Foça ve halkımız için olumlu gelişmelerin gerçekleşeceği yeni zamanlar adına; "her şey daha iyi olacak" diyebilmek ne güzel olur değil mi?


Aşçı Fok
Nurdan ÇAKIR TEZGİN


www.ascifok.com


2497











   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)