ISSN 1308-8483
BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ / Zeynep KASAP
Zeynep KASAP    
  Yayın Tarihi: 8.6.2022    


BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ

Geçtiğimiz hafta özel günlerden birini yaşadım. Sosyal medyadan tanıdığım arkadaşım Nurdan, Sarıyer Kitap Günlerine katılmak üzere İzmir’den bir günlüğüne geldi. İlk karşılaşmamız düşündüğümüzden güzeldi. Yıllardır görüşmemiş iki dost gibi hasretle kucaklaştık, “Merhaba” dedik birbirimize. İkimizin de aynı yayın evinden çıkan çiçeği burnunda öykü kitaplarımız var. Bir gece evimde kaldı. Misafir olan ben miydim, yoksa o muydu bilemedim. Hep bu evin içindeymiş gibiydi, ikimiz de çok rahattık. Akşam sohbete doyamadık. Sabah ise, birlikte kahvaltı hazırladık. Yedik içtik, “Bulaşığı bana bırak, sen git hazırlan. Senin için özel bir gün, ilk imza gününde güzel olmalısın” diye ısrar etti Nurdan. Sonra çarçabuk mutfağı halledip yanıma koştu. Hangi elbiseyi, hangi ayakkabıyı seçmem konusunda yardımcı olmaya çalıştı.

Etkinlik alanına vardığımızda, fotoğraflarımızı çekti. İkimiz aynı stantta kitaplarımızla yan yanaydık. Kendi kitabını çiçeklerle süsleyip fotoğrafını çekerken, benim kitabımı da kendi kitabı gibi sardı sarmaladı. “Bunun anası çocuğuyla ilgilenmiyor, ben ilgileneyim bari” derken gülüştük. Sonra, “Sen dolaş gel, gelen olursa ben sana haber veririm” diyerek heyecanımı giderdi. Çocuk gibi heyecanlı ve sevinçliydim. Bazı şeyleri unutmuş olabilirim, ancak Nurdan hiçbir şeyi unutmadı. Paylaşmayı seven, içten bir kadın olduğunu burada da gösterdi. Birkaç saatimiz etkinlikte geçecekti. Kendisine ayıracak çok az zamanım olduğu için belli etmesem de üzgündüm.

Epeydir birlik beraberlik sözlerinin havada kaldığını hissediyor, görüyordum. Nerede kadınlar, “Birlik olalım” deseler acı ile tebessüm ediyordum. Kadın kadına destek oluyor ama öteki ondan gerideyse. Yan yana olmaya bile tahammülü yok ne yazık ki bazı kadınların. Oysa yan yana durmamız lazım. Yan yana duralım, birbirimize engel olmayalım. Çünkü yeteri kadar engelimiz var. Hayatın hiçbir alanında birbirimizi rakip görmeyelim. Birbirimizi, kız kardeşlerimiz gibi sarıp sarmalayalım. Ben değil sen demeyi, en çok da biz demeyi öğrenmeliyiz. Biz kadınların hep bir adım geride kalmasını isteyen erkek egemen bir dünyada, yan yana yürüdüğümüz zaman başarabiliriz.

Nurdan umudumu güçlendirdi, paylaşmanın sevincini yaşattı. Birlikte yol almanın o büyüleyici güzelliğini tattırdı. Eminim bir gün, tüm kadınlar bunu başaracağız. El ele sımsıkı tutunup, bizi ezip geçmelerine izin vermeyeceğiz.


Zeynep KASAP



965











   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)