ISSN 1308-8483
MIŞ MİŞ MUŞ / Ahmet Zeki YEŞİL
  Yayın Tarihi: 8.9.2019    


MIŞ MİŞ MUŞ

*Kadın, memeli bir hayvanmış…
Bunu söylese söylese, büyükbaş bir hayvan söyleyebilir. Tek dileğimiz, bu büyükbaş hayvanların çoğalmaması…

*‘Çıplak Görme Muskası’ çıplak gösterirmiş…
Erkek kişi, beğendiği bir kadını çıplak görmek isterse, bu muskadan yaptırması gerekiyormuş. Japonlar, bu ihtiyacı karşılayacak gözlüğü henüz icat etmediği için işimiz muskaya kaldı.

*Çay demlemeden önce abdest almak gerekiyormuş…
Dahası var! 25 estağfurullah çekilecekmiş. Neden 24 değil, neden 26 değil, neden sadece 25 anlamış değiliz. Neyse, niyet ettim çay demleye…

*Fitnes yapanlar, günaha giriyormuş…
Çünkü fitnes, ‘fitne’den geliyormuş. Buradan şunu anlıyoruz, insanlar çok eskiden beri fitnes yapıyor.

*Semtlere göre dua edilmesi gerekiyormuş…
Eğer dikkat edilmezse, dualar yanlış adrese gidermiş. Anlaşılan navigasyon işe yaramıyor. İnsansız hava aracı yaptık ama bu sorunu çözemedik.

*Kahvehanelerde oynanan okey oyunu şeytan işiymiş…
Yani, oynayanlar günaha giriyormuş. Oynamayıp seyredenler ile kıraathane sahibinin durumu hakkında bir açıklama yok. Ancak bunların, yüzde elli daha az günaha girmesi mantıklı.

*Yurt dışından gelen etler besmelesiz yenmezmiş…
Besmele çekersek, ithal et vatandaşlığa geçiyor herhalde. Çünkü o zaman, yerli ve yabancı et arasında fark kalmıyor. Besmele çekmeden yediğin yabancı et, motoru bozabilir.

*İnsanların yaydığı ısı, şiddetli yağmur nedeniymiş…
Kalabalık şehirlerde insan vücudunun neden olduğu yüksek ısı, çok yukarılarda soğuk havayla buluşarak şiddetli yağmura neden oluyormuş. Çinlilere geçmiş olsun bu durumda.

*Jiletle tıraş olmak harammış…
Kadınlar ve çocuklar hariç herkes sakallı olursa işte böyle olur… Bu moda son bulmalı. Erkekler, sakallarını yoldurmalı. Günahlarından acilen kurtulmalı.

*Şeytan, sol elle yemek yiyormuş…
Yani, yemek yerken sağ elimizi kullanmamız gerekiyormuş. İçki ve sigara içenler ne yapsın? Sol elini kullansın. Solaklara gelince… Onları, yemeklerini sağ elle yemeleri için zorlarsak bir salaklaşma meydana gelmez mi?


Ahmet Zeki YEŞİL



1595











   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)