Foça Toprak Ana'yý kutlayacak / Aþçý Fok<br>Nurdan ÇAKIR TEZGÝN
Aþçý Fok<br>Nurdan ÇAKIR TEZGÝN

Aþçý Fok
Nurdan ÇAKIR TEZGÝN

Foça Toprak Ana'yý kutlayacak



Ýyi, adil ve temiz yemek felsefesini savunan ve dünyanýn en büyük sivil toplum kuruluþlarýndan biri olan Slow Food örgütü her yýl 10 Aralýk’ta Toprak Ana (Terra Madre) Günü'nü kutlar.

Türkiye'deki sayýlarý giderek çoðalan Slow Food birlikleri de bu geleneði kendi yerel kültürlerinin farkýndalýðýyla kutlamaya baþladýlar.

Her geçen gün sayýlarý artan Slow Food birliklerine bu yýl Foça da Zeytindalý birliði ile katýldý. Foça Zeytindalý SF üyelerinin gayretli çalýþmalarý farklý etkinliklere imza atmaya devam ediyor.

Zeytindalý SF, Foça'yý Toprak Ana (Terra Madre) Günü'nde yerel lezzetler ile buluþturuyor. Bu gelenek Foça için yeni bir baþlangýç olacak. Herkes, bütün Foçalýlar bu deðiþim ve geliþimden arzu ettikleri, merak ettikleri ve katýlabildikleri ölçüde yararlanacaklardýr kanaatindeyim.

Foça'nýn yerel deðerlerinin öne çýkacaðý bir etkinlik, bir türlü gerçekleþemeyen turizm ve turist beklentisinin lezzetler baðlamýnda önü açýlarak, alternatif gurme seyahatleri için bir dönüm noktasý olacaktýr umuyorum.

Her þey küçük baþlangýçlarla start alýr. Kimin þansa ihtiyacý yok ki?






Aþçý Fok
Nurdan ÇAKIR TEZGÝN


www.ascifok.com



24 Kasým 2011 Perþembe / 3078 okunma



"Aþçý Fok
Nurdan ÇAKIR TEZGÝN
" bütün yazýlarý için týklayýn...