ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Ödüllü müze MİARGED dergisinde

   .:: Duyurular, Haberler



  Yayın Tarihi: 16.6.2010    

Ödüllü müze MİARGED dergisinde



Mahalli İdareler Araştırma ve Geliştirme Derneği (MİARGED), Üretken Belediye Proje Yarışması sonuç kitapçığı yayınlandı. Dergide, pek çok dalda ödül alan belediyeler yer alıyor. Şubat 2010’da Antalya'da Mahalli İdareler Araştırma ve Geliştirme Derneği'nin öncülüğünde, Yerel Yönetimler Semineri kapsamında düzenlenen "Üretken Belediye Proje Yarışması"nda Konak Belediyesi, Sosyo-Ekonomik ve Kültürel Projeler dalında, Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesi'yle birincilik ödülüne değer görülmüştü.

MİARGED, bu yarışmada dereceye giren tüm belediye ve projelerini ‘Üterken Belediye Proje Yarışması Sonuç Kitapçığı’nda bir araya getirdi. Mahalli İdareler Araştırma ve Geliştirme Derneği (MİARGED) Yönetim Kururlu Başkanı Halil Memiş, dernek olarak kendimize çizdiğimiz “Ülkemizdeki mahalli idare kuruluşlarına üst düzeyde hizmet verebilen, mahalli idarelerin ülkenin genel kültürel, ekonomik ve siyesi politikasına uygun olarak faaliyet göstermesi için gayret gösteren, farklı belediyecilik uygulamaları konusunda açılımlar getirebilen, yaptığı hizmetlerde kamu yararını ön planda tutan ve kamu hizmeti zihniyetinden ayrılmayan, modern, güvenilir ve duyarlı bir sivil toplum kuruluşu olmak vizyonunun doğrultusunda yürüttüğümüz birçok faaliyet var” dedi. Memiş, amaçlarını şöyle ifade etti:

“Ülkemizde ilk defa MİARGED tarafından düzenlenen Üretken Belediye Proje Yarışması’nın temel amacı; gelişmenin, fikirlerin hayata geçirilmesinden geçtiğinin bilincinde olarak, belediyelerimizin proje ürütmelerini teşvik etmek, üretilen projelerin kamuoyuyla ve diğer belediyelerle paylaşılmasını sağlamaktır. Bundan sonra yarışmamız geleneksel hale gelecektir. Hedeflerimizin gerçekleşmesine katkı amacıyla şubat ayında gerçekleşen yarışmada dereceye giren projeler bu kitapçıkta toplanmıştır.”

150 belediye katılmıştı

Antalya'da Yerel Yönetim Semineri kapsamında düzenlenen yarışmada, Türkiye çapında etkin ve tanınan 5 belediyeler birliği ve 150 belediyenin projeleri yer almıştı. Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan, birincilik ödülü almaktan büyük gurur duyduğunu söyleyerek, “Göreve geldiğimiz günden bu yana İzmir'in tanınırlığını artırmak, sosyal kültürel ve ekonomik anlamda kente katkı sağlamak için uğraşıyoruz. İzmirlilerden aldığımız destekle, Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesi'ni, yani rüya gibi bir projeyi gerçekleştirdik. Çocuk ve gençlerimizin oyun ve oyuncak tarihiyle ilgili birçok bilgi edinebilecekleri, aynı zamanda İzmir turizmine katkı sağlayacak bir müzeyi İzmir'e kazandırdık. Müzemizin ödüle layık görülmesi, doğru bir iş yaptığımızın kanıtıdır. Şimdi bu ödüllerin bir dergide toplanmış olması da ayrı bir güzellik olmuş” dedi.

Butik müzeciliği başlattıklarını, önümüzdeki günlerde Mask ve Kostüm, Çalgı ve Karikatür, Ege Medeniyet, Folklor ve Kostüm Tarihi, Şiir ile Asker Atatürk müzelerini de hayata geçireceklerini söyleyen Tartan, İzmir'in tanıtımına katkı koyacak yeni projeleri gündeme taşıyacaklarını sözlerine ekledi.






Okunma: 1778
Okunma: 1778












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)