ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça Festivalinde sloganlı coşkulu Nev konseri -

   .::


Seyfi GÜL     
  Yayın Tarihi: 15.9.2013    



Foça Festivalinde sloganlı coşkulu Nev konseri

8. Foça Kültür Sanat ve Balıkçılık Festivali’nin dördüncü gününde sahne alan Nev, Foça Demokrasi Meydanı’nı dolduran binlerce hayranına unutulmaz bir konser verdi. İki buçuk saat aralıksız sahnede kalan sanatçı Türk Sanat Müziği ve Rock parçalarla her yaştan sevenlerinin gönlünü bir kez daha fethetti.

14 Eylül 2013 Cumartesi saat 21.30’da 6 kişilik özel grubuyla şovuna başlayan Nev, Türk Sanat Müziği parçalarını kendi düzenlemeleri ve yorumuyla aktarırken sevenleriyle büyük bir koro oluşturdu. “Kapıldım Gidiyorum Bahtımın Rüzgarına” şarkısını “Taksim’in Rüzgarına” diyerek söyleyen Nev parçayı alkışlar ve “Her Yer Taksim Her Yer Direniş” sloganları arasında bitirdi.



BU GECE BÜTÜN ŞARKILAR SARI SAÇLI MAVİ GÖZLÜYE

Foça Belediye binasında asılı büyük Atatürk posterini göstererek “Bu gece bütün şarkılar ona. Oradaki sarı saçlı mavi gözlü’ye” sözlerinin ardından bu kez alan “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz” sloganları ile inledi.

Udi Hasan Tosun’un ud, Nev’in gitar şovları, Barış Manço’dan “Sarı Çizmeli Mehmet Ağa” Cem Karaca’dan “Resimdeki Gözyaşları”, MFÖ’den “Ele Güne Karşı” şarkılarıyla coşku doruğa çıktı..

Kendi şarkılarıyla gençleri hareketlendiren önce sahne önüne sonra sahneye alan şarkıcı “Son Veda’yı onlarla birlikte söyledi. Foça’da askerliğini yapan bir Mehmetçiği de sahneye alan Nev, onu “ Biz oldukça ne bu bayrak iner, ne TC ortadan kaldırılabilir” sözlerinin ardından öperek uğurladı.

ARKAMIZDA ÇIPLAK KIZLAR YOK

30’a yakın şarkı söyleyen Nev, “İşte arkamızda çıplak dansçı kızlar yok.. Play back yok. İhtiyacımız da yok. Sesimizle müziğimizle karşınızdayız” sözlerinin ardından TSM’nin ölümsüz eserlerinden bir potbori daha sundu. “Şarkılar Seni Söyler”, “Kimseye etmem Şikayet” “Ey Büt-i Nev Eda”nın ardından sahneye dolan gençlerle birlikte “Susma-Son Veda’yı söyleyerek veda etti.

Gece yarısını geçen dakikalarda ayakta alkışlarla biten konserin ardından Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ sponsor firma Efes Pilsen temsilcisine ve Nev’e birer teşekkür plaketi verdi.



Seyfi GÜL







Okunma: 2256
Okunma: 2256












Uluay   
ZEYNEP'ce   




4473

   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)