ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça Kalesinde Gülsen Tuncer’den Kurtuluş Savaşı Destanı -

   .::


Seyfi GÜL     
  Yayın Tarihi: 13.9.2013    



Foça Kalesinde Gülsen Tuncer’den Kurtuluş Savaşı Destanı

Foça Festivali’nin 2. günü etkinlikleri kapsamında Foça Kalesi’nde sahne alan sanatçı Gülsen Tuncer, Nazım Hikmet’in Kurtuluş Savaşı Destanı ile hem hüzün, hem sevinç hem umut dağıttı. İzleyiciler klarnetle eşlik eden Gökhan Demirdövme’nin müziklerine şarkıları söyleyerek, Tuncer’in şiir akışına ise alkışlar ve sloganlarla katıldılar.

Foça Beşkapılar Kalesi’nde gerçekleştirilen etkinliğe festival dolayısıyla kentte bulunan pek çok yazar ve sanatçı da katıldı. Tuncer’in etkileyici okuyuş ve muhteşem vurgulamalarıyla izleyiciler değişik bölümlerde değişik duygulara kapıldılar. Bölüm sonlarında uzun süre alkışladılar.



Tuncer; geceyi Ulu Önder Atatürk ve Kurtuluş Savaşı şehit ve gazileri ile demokrasi mücadelesi veren gençlere ithaf ettiğini söyleyince kale “Her Yer Taksim Her Yer Direniş” “Bu Daha Başlangıç Mücadeleye Devam” “Türkiye Laiktir Laik Kalacak” sloganları ile inledi.

Saat 21.00’da başlayan ve bir buçuk saat süren etkinlik katılımcıların coşkulu zeybek oyunları ve İzmir Marşı’nı söylemesi ile sona erdi.



Seyfi GÜL







Okunma: 2376
Okunma: 2376












Uluay   
ZEYNEP'ce   




3687

   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)