ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça Festivali’nin ikinci günü, çok keyifli geçti -

   .::


  Yayın Tarihi: 13.9.2013    



Foça Festivali’nin ikinci günü, çok keyifli geçti

‘‘VIII. Uluslararası Foça Kültür, Sanat ve Balıkçılık Festivali’’, Foçalıları ve Foça Dostlarını; kültürle, sanatla ve denizle buluşturuyor. Festival, ikinci gününde; Bağarası ve Foça’da çok keyifli etkinlikler gerçekleştirildi.

Cemil Midilli Lisesi arkasındaki Kazı Alanı’nda gerçekleştirilen; “Phokaia’da Son Çalışmalar ve Foça Turizmi” ve Antik kalıntılar ve Kazı Alanlarının Gezilmesi konulu programa, arkeoloji bilimini sevenler ve konuya ilgi duyanlar yoğun bir ilgi gösterdi. Programın sonunda, Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge ve Belediye Başkanı Gökhan Demirağ; Foça Kazıları Başkanı Prof.Dr Ömer Özyiğit ve Ege Turistik İşletmecileri ve Konaklamacılar Birliği Başkanı Mehmet İşler’e teşekkür plaketi verdi.



Bağarası Kahvesi’nde gerçekleştirilen tavla turnuvasına 18 kişi katıldı. Oldukça çekişmeli geçen tavla maçlarının ardından, turnuvanın 1.’liğini Nedret Adıgüzel, 2.’liğini Ufuk Ocak, 3.’lüğünü Ekrem Tıkansak ve 4.’lüğünü Emel Balcı kazandı.

Bağarası Meydanı’ndaki, Balık -Ekmek Mangal Partisi etkinliklere lezzet arası verdi. Bu aranın ardından Bağarası Kahvesi’nde; ”Zeytincilik ve Sorunları” konulu söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşiye konuşmacı olarak katılan; Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi Başkanı Dr. Mustafa Tan, Zeytin Üreticileri Birliği Başkanı Raşit Dirim, Üretici Caner Genç, Belediye Meclis Üyesi-Üretici Ceyhun Çetin, Üretici Mümin Yavuz, zeytincilik sektörünün ve üreticinin sorunlarını değerlendirdi.



Bağarası Meydanı’nda sahnelenen Foça Belediyesi Dans Grubu’nun Dans Gösterileri ve Trabzon Akçaabat Folklör Ekibi’nin gösterileri güne renk kattı.

Beşkapılar Kalesi’nde, saat 19.00’da başlayan “Yaşam ve Gülmece” isimli söyleşiye çok değerli gülmece ustaları katıldı. Yazar Muzaffer İzgü, Karikatürist Semih Poroy ve Karikatürist Cihan Demirci, etkinliğe katılanları, bolca gülümsetti.



TRT İzmir Radyosu THM Ses Sanatçısı Makbule Kaya, Bağarası Meydanı’nda, Bağarası’lı müzikseverlere muhteşem bir konser sundu. Makbule Kaya, izleyiciyle kurduğu sıcak diyaloglar ve seslendirdiği türkülerle büyük beğeni topladı ve ayakta alkışlandı.

Festivalin ikinci gününün son etkinliği, Beşkapılar Kalesi’nde gerçekleştirildi. Türk Tiyatrosu’nun çok değerli oyuncularından; Gülsen Tuncer, Büyük Şair Nazım Hikmet’in Kuvayı Milliye Destanı’nı yorumladı.

“Ateşi ve İhaneti Gördük” isimli yorum, tarihi Beşkapılar Kalesi’ne unutulmaz sanat gecelerinden birini daha yaşattı. Gülsen Tuncer’e, müzik ve klarneti ile Gökhan Demirdöğmez eşlik etti. Belediye Başkanı Gökhan Demirağ; programın sonunda, sanatçının daveti üzerine Gülsen Tuncer ve vatandaşlarımız ile zeybek oynadı. Etkinliğe katılanlar, Gülsen Tuncer’e yoğun bir ilgi ve sevgi gösterdi.






Okunma: 2413
Okunma: 2413












Uluay   
ZEYNEP'ce   




4473

   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)