ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça Kalesi sanatseverlerin buluşma adresi -

   .::


Seyfi GÜL     
  Yayın Tarihi: 14.8.2013    



Foça Kalesi sanatseverlerin buluşma adresi

Yaz sezonu boyunca Foça Belediyesi’nce daimi sanat galerisi olarak Foçalı sanatçılara tahsis edilen Beşkapılar Kalesi’nde sergiler devam ediyor.

10 günlük dönemler halinde paylaşımlı olarak kullanılan kalede 13 – 23 Ağustos tarihleri arasında Ayşe İnceoğlu, Ayşe İmrağ, Aksel Ergün, Altan Çiloğlu, Ayhan Uzun, Dürdane Özkan, Gülsüm Tunç, İsmet Osmanoğlu, Özden Yanıker ve Namık Demircioğlu’nun eserleri sergileniyor.

Değişik konu ve tekniklerde yüzlerce tablo, Foça taşlarından yapılmış rengarenk kapı stoperleri, kurdele şifon işleri, seramik ve ahşap el sanatları ürünleri, otomatlar vb. eserlerin yer aldığı kale sanatseverlerin de buluşma merkezi haline geldi.



Sıcak Foça günlerinin serin gecelere dönüştüğü kale de buluşan sanatçı ve sanatseverler 19.00 – 24.00 saatleri arasında birlikte sohbet imkanı da buluyorlar.

Sergide eseri bulunanlar adına tüm Foçalıları ve Foça sevdalılarını akşamları kaleye davet eden Av. Dirim Metinel; “Kale mistik havası, Foça rüzgarının yarattığı doğal kliması, Foçalıların ürettiği göz alıcı eserler arasında tatlı sohbetler için harika bir yer. Herkesi bu güzelliği yaşamaya çağırıyoruz” dedi.



Seyfi GÜL







Okunma: 2347
Okunma: 2347












Uluay   
ZEYNEP'ce   




3902

   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)