ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça Özgür Kıyat’la bayram yaptı -

   .::


Seyfi GÜL     
  Yayın Tarihi: 11.8.2013    



Foça Özgür Kıyat’la bayram yaptı

Özgür Kıyat “Brass Project’’ turnesi kapsamında 2013 yaz konserlerinin ilkini Foça Demokrasi Meydanı'nda verdi. 10 Ağustos 2013 Cumartesi günü saat 21.30’da başlayan ve iki saati aşkın süre sahnede kalan Kıyat şarkılarıyla izleyenleri kimi zaman hüzünlendirdi, kimi zaman dans ettirdi, bazılarıyla ise göbek attırdı.

Özgür Kıyat’ın LTB (Little Big) firmasının sponsorluğu ve Foça Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen konserini, aralarında babası emekli Koramiral Atilla Kıyat’ın da bulunduğu 2500 (ikibinbeşyüz) dolayında kişi izledi.

Son günlerde içinde rakı geçen şarkı olarak gündeme gelen Vardar Ovası’nın fon müziği eşliğinde sahneye çıkan şarkıcı açış parçasının ardından Leblebi Koydum Tasa türküsüyle meydanı hareketlendirdi. Kendi bestesi Bırakma Beni Kadın’la dansa kalkanlar, İzmir ve Ege türküleriyle zeybek tutanlar, Cem Karaca’dan Islak Islak, Namus Belası, Zülfü Livaneli’nin Yiğidim Aslanım ve Duvarlar şarkılarında “Her Yer Taksim Her Yer Direniş” sloganları attılar.



Geçen yıl çıkardığı “Brass Bu İşleri’’ albümünde yer verdikleriyle birlikte art arda 22 şarkı söyleyen Kıyat, vokalisti Hande Everes’i de “Vay Benim Halime” şarkısıyla sahneye aldı.

Etnik, evrensel ve popüler şarkıları beş nefesli, iki gitar, klavye, bateri ve vokalistinin oluşturduğu 10 kişilik grubuyla Balkan ezgileri tadında sunan Özgür Kıyat, şarkılarının büyük bölümünü dinleyenleriyle birlikte söyledi.

“Zulmün olmadığı, kadına şiddetin olmadığı özgürlükler kentinde yaşıyoruz” diyen Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, konukların bayramını kutladı ve Özgür Kıyat’a teşekkür çiçeği verdi.

Kıyat konseri “Koca Mustafa Kemal’i Yedin Yine Doymadın mı” sözlerinin de geçtiği “Obur Dünya” şarkısı ile alkışlar arasında sona erdi.



Seyfi GÜL







Okunma: 2158
Okunma: 2158












Uluay   
ZEYNEP'ce   




4798

   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)