ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Otomatlar tablolar Foça’da sergide -

   .::


Seyfi GÜL     
  Yayın Tarihi: 8.8.2013    



Otomatlar tablolar Foça’da sergide

İsmet Osmanoğlu ve Aksel Ergün’ün 25‘er adet suluboya tablosu ile Aksel Ergün’ün “Otomat” adı verilen 10 eserinin yer aldığı “Suluboya ve Tahtalar” sergisi Foça Reha midilli Kültür Merkezi’nde açıldı.

5 Ağustos 2013 Pazartesi günü saat 19.00’da yapılan açılış törenine Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ile bazı belediye meclis üyeleri de katıldı.

İstanbul İktisadi Ticari İlimler Akademisi(İTİA)’nden mezun olduktan sonra bürokrat olarak çeşitli kademelerde çalıştığını ve Fiskobirlik İstanbul Bölge Müdürü iken 1998 yılında emekli olduğunu belirten İsmet Osmanoğlu(64), İstanbul’da iki karma sergiye katıldıktan sonra dört yıl önce yerleştiği Foça’da çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.



Osmanoğlu; “Suluboya tablolarımda Foça, Karadeniz ve çiçekler var. Gelincikleri resmetmeyi çok seviyorum. Burada hem sanatseverlerle buluşuyor, hem de mütevazi fiyatlarla satışta yapıyoruz. Yaz sezonu boyunca Beşkapılar Kalesi Daimi Sanat Galerisi’ndeki sergilere de katılıyorum” dedi.

Sergi’nin diğer ressamı M.Aksel Ergün(69)’ün değişik suluboya teknikleri kullanarak yaptığı resimler arasında Gezi Parkı olayları sırasında çekilen fotoğraf karelerinden üretilenler dikkat çekerken, Otomat adı verilen ahşap hareketli tablo ve heykelcikleri de büyük ilgi gördü.



Dünyaca bilinen bazı heykelleri ve tabloları tahtadan yaparak, çeşitli mekanizmalarla hareketli hale getirdiğini anlatan Aksel Ergün bu sanatın dünyada Otomat olarak tanındığını, üç ayrı ülkede müzelerinin bulunduğunu, Türkiye’de kendisinden başka yapanın olmadığını sandığını söyledi.

Aksel Ergün ; “Zaten hobi olarak tahta işleri yapıyordum. Yaptıklarım tatmin etmemeye başladı. Heykeller falan yetmedi. Daha farklı şeyler yapmalıyım diye düşündüm. Otomat’a el attım. Burada bir bölümünü gördüğünüz eserler çıktı ortaya” dedi.

Aksel Ergün sergide yer alan eserlerinden bir İngiliz heykeltıraşa ait olduğunu söylediği iki sevgili heykelini, üzerinde gemilerin bulunduğu deniz tablosunun dalgalanmasını, kuş heykelcikleri kondurulmuş mandalları, kedinin fare, balıkçının balık yakalamasını anlatan otomat’larını uygulamalı olarak gösterdi.

11 Ağustos 2013 tarihine kadar açık kalacak sergi, 10.00 ila 23.00 saatleri arasında gezilebilecek.



Seyfi GÜL







Okunma: 2596
Okunma: 2596












Uluay   
ZEYNEP'ce   




4611

   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)