ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça’da Sudan Çamurdan Ebrulu Seramikler Sergisi -

   .::


Seyfi GÜL     
  Yayın Tarihi: 1.8.2013    



Foça’da Sudan Çamurdan Ebrulu Seramikler Sergisi

İzmirli üç arkadaşın ebru, seramik ve ebrulu seramikleri “Sudan Çamurdan” adlı sergiyle Foça’da beğeniye çıktı.

Tekstil Mühendisleri Berrin Bahtiyar ve Şenay Kaya ile yönetici asistanı arkadaşları Zeynep Günay Sakka yıllar süren dostluklarını emeklilik hayatlarında da sürdürürken, başladıkları ebru ve seramik çalışmalarıyla pekiştirdiler. Ayrı ayrı yaptıklarının yanı sıra, Şenay Kaya’nın seramikleri iki arkadaşının ebruları ile birleştirilerek ebrulu seramikleri yarattılar.

Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi’nde 29 Temmuz 2013 Pazartesi akşamı açılan sergide 20 adet seramik ve ebrulu seramik, ebru kullanılarak süslenmiş kitap kapakları, biblolar, fularlar ve 32 adet ebru tablo yer alıyor.

Sergide üzerine kalyon resmi yerleştirilmiş, karanfil ve çiçek desenlilerle birlikte üzerine hat sanatçısı emekli öğretmen Hatice Duman tarafından hat tekniğiyle Atatürk’ün bazı sözlerinin ve “Ey Özgürlük” gibi ibarelerin yazıldığı ebru tablolar büyük ilgi görüyor.



İzmirli olduklarını ancak yılın en az beş ayını Foça’da geçirdiklerini belirten Şenay Kaya; arkadaşlarının çiçek desenleri, ebru üzerine yapılmış hat çalışmaları, kum ebrusu gibi özel çalışmalara imza attığını kendisinin de Foça’daki evinin bahçesinde her sabah gördüğü kelebekleri seramiklerinde yaşattığını söyledi.

Şenay Kaya; “Ben dokuz yıldır seramikle, arkadaşlarım yedi yıldır ebruyla uğraşıyorlar. Foça’da ve diğer başka yerlerde çok sayıda sergilere katıldık. Bu sergilerde satışta yapıyoruz.. Ben bu sergide kelebeklere ağırlık verdim. Bahçemdeki ve kafamdaki kelebekleri yaptım. Arkadaşlarım bunları ebruları ile süslediler. Ebrulu seramiklerimiz böyle doğdu” dedi.

“Sudan Çamurdan” sergisi 4 Ağustos 2013 akşamına kadar açık kalacak ve 10.00 ila 21.30 saatleri arasında gezilebilecek.



Seyfi GÜL







Okunma: 2798
Okunma: 2798












Uluay   
ZEYNEP'ce   




4798

   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)