ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Piazzesi tabloları 17 Ağustos’ta Foçart’ta -

   .::


Seyfi GÜL     
  Yayın Tarihi: 28.7.2013    



Piazzesi tabloları 17 Ağustos’ta Foçart’ta

Ressam Bahattin Bilgin tarafından 6 Temmuz 2013 tarihinde açılışı yapılarak Foça’ya kazandırılan Foçart Sanat Atölye ve Galerisi ilk yabancı konuğunu Ağustos ayında ağırlayacak.

Kendine has perspektif anlayışı ve araştırmalarıyla daha çok portre ressamı olarak tanınan grafik kökenli İtalyan ressam Gian Maria Piazzesi tablolarını “Under Breath – Painting Exhibition” adını verdiği sergide Foçalı sanatseverlerle buluşturacak.

Resimlerini Primitivist sanat anlayışı ile yaparken, güzel ve çirkini sorgulayan, iyi ve kötünün arasındaki ince çizgiyi irdeleyen, bakış açısına göre değişen iyiye anlamlar yüklerken "aslında kötünün" altını çizen. Gian Maria Piazzesi yaptığı portreleriyle izleyiciye kendi içine bakmanın ne kadar kışkırtıcı, karanlık ve cesaret gerektiren bir eylem olduğunu da hatırlatıyor.



Sanatçı, zaman zaman insan bedenini örten eşsiz dokunun altına, iskelet sistemine inerek yine kendi üslubuyla varoluşçuluğa gönderme yapıyor.

Görünen kimliklerin arkasına sinmiş korkan yüzler, hiçbir zaman dış seslere dökülmeyecek iç konuşmalar, sanatçının portrelerinde su yüzüne çıkıyor.

Her portresinde sorular soran sanatçı; aslında izleyiciye fark ettirmeden bir diğer sergisi için malzeme topluyor. .

Milano'da doğan, çocukluğunda edindiği güzel sanatlar merakını yirmi bir yıldır profesyonel olarak devam ettiren Gian Maria Piazzesi çaılşmalarını İzmir Karşıyaka'da ve Milano'daki stüdyolarında gerçekleştiriyor.

Yerel ve Uluslararası birçok ödülü olan sanatçının Foça Foçart Sanat Galerisi'ndeki sergisi 17 – 27 Ağustos tarihleri arasında Foça ve İzmirli sanat severlerin ziyaretine açık olacak.



Seyfi GÜL







Okunma: 2602
Okunma: 2602












Uluay   
ZEYNEP'ce   




3927

   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)