ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Altı yılın birikimini Foça’da sergiliyor -

   .::


Seyfi GÜL     
  Yayın Tarihi: 19.7.2013    



Altı yılın birikimini Foça’da sergiliyor

Foça Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü kurslarında altı yıldır usta öğretici olarak görev yapan Gülsüm Tunç, el sanatları dalında ilk kişisel sergisini açarak ürettiklerini Foça’da beğeniye sundu.

Sergi açılışına Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Başkan yardımcısı Osman Yurtseven, Halk Eğtim Merkezi Müdürü Ahmet Kutlu, Milli Eğitim Şube Müdürü Argun Eker ile aralarında Gülsüm Tunç’un öğrencilerinin de bulunduğu çok sayıda vatandaş katıldı.



Yaklaşık 70 parça eserin bulunduğu sergide minyatür çalışmalarından oluşan Atatürk köşesi ve deri işlemeleriyle dikkat çeken çantalar bölümleri büyük ilgi gördü.

Altı yıldır kurs öğretmenliği yaptığını, yetiştirdiği 80 dolayında öğrencisinin el emekleriyle para kazanır hale geldiğini ancak buna rağmen kendisinin de öğrencilikten vazgeçmediğini belirten Gülsüm Tunç “Kendimde; her dönem değişik ve yeni teknikler öğrenmek üzere kurslara katılıyorum. Buralarda öğrendiklerimi öğrencilerime aktarıyorum. Teknikler dikkate alındığında bir kursuma katılanlar aslında birkaç kursun bilgisiyle donanmış oluyorlar. Öğrencilerimle birlikte çok sayıda sergiye katıldım. Ama bu kez birazda onların baskısıyla yılların birikimlerini ilk kişisel sergimle ortaya koyuyorum. Bu sergimde üç boyutlular, biblolar, koza, nakış, titanyum, deri, minyatür, keçe, kurdele, makine ve el nakışı çalışmaları var. Foça Belediye Başkanı, Milli Eğitim Müdürü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürü’nün bu çalışmalarda çok büyük desteklerini görüyoruz ” dedi.

Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi Sergi holünde satışta yapılan sergi, 21 Temmuz 2013 tarihine kadar açık kalacak ve 10.00- 21.30 saatleri arasında gezilebilecek.



Seyfi GÜL







Okunma: 2455
Okunma: 2455












Uluay   
ZEYNEP'ce   




4429

   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)