ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Avrupalı Sosyalist Gençler yaz kampı için Foça’ya geliyor -

   .::


Seyfi GÜL     
  Yayın Tarihi: 12.7.2013    



Avrupalı Sosyalist Gençler yaz kampı için Foça’ya geliyor

Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları’nın tam üyesi olduğu YES (Young European Socialists) Avrupalı Genç Sosyalistler topluluğu üyesi gençler 2013 Yaz Kampı için Foça’ya geliyor. 14-21 Temmuz 2013 tarihleri arasında Foça Karakum Plajı Sosyal Tesisleri’nde kurulacak çadırlı kampa yurtdışından 400, yurtiçinden 100 olmak üzere 500 gencin katılması bekleniyor.

CHP Gençlik Kolları’nın çalışmalarıyla Yaz Kampı’nı Türkiye’de gerçekleştirme kararı alan YES, tüm üye örgütleri ile birlikte başta Gezi Parkı direnişine destek olmak için siyasi çalıştaylarını ve konferanslarını bu kampta yapacak.

Avrupa’nın önde gelen sosyalist siyasetçi, akademisyen ve sivil toplum örgütü önderlerinin de eğitmen olarak ağırlanacağı kamp basına ve halka kapalı gerçekleştirilecek. Güvenlik önlemlerinin üst düzeyde tutulacağı kamp boyunca Foça’da kültür turları da düzenlenecek.

Ana teması Gezi Parkı direnişi ve Türkiye’nin demokratikleşme süreci olan kampa Cumhuriyet Halk Partisi’nin, Umut Oran, Gülsün Bilgehan ve Aykan Erdemir gibi önde gelen uluslararası yüzleri de katılım sağlayarak destek verecek. Örgütlenme ve kampanya yürütme gibi eğitimlerin de verileceği kampta, Gezi Parkı direnişi başta olmak üzere, Mısır’da demokratik katılım, İslamofobi, sosyalist ekonomi, Avrupa Birliği’nin geleceği, genç işsizliği gibi konu başlıkları tartışılarak çözüm önerileri toplanacak.

Avrupalı Genç Sosyalistleri Türkiye’de ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirten CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız, gençlik kampı boyunca CHP Gençlik Kolları’nın üst yönetiminin görevlendirildiğini ve Gençlik Kolları Merkez Yönetim Kurulu üyelerinin YES Yönetim Kuruluyla bir araya gelmek üzere Foça’da olağanüstü toplanacaklarını söyledi.

21 Temmuz 2013 tarihine kadar sürecek kampı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da ziyaret edeceği öğrenildi.

Seyfi GÜL







Okunma: 2628
Okunma: 2628












Uluay   
ZEYNEP'ce   




3761

   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)