ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Otuzbeş yıl aradan sonra Foça‘da yeniden resme başladı -

   .::


Seyfi GÜL     
  Yayın Tarihi: 7.7.2013    



Otuzbeş yıl aradan sonra Foça‘da yeniden resme başladı

İstanbul’dan kaçanlar kervanına katılıp Foça’ya yerleşen Ressam Bahattin Bilgin, ilçeye yeni bir resim atölye-galerisi kazandırdı. 6 Temmuz 2013 Cumartesi günü saat 18.00’da düzenlenen açılışla birlikte Bilgin 35 yıl sonra ilk sergisini de sanatseverlerin beğenisine sundu.



Fevzipaşa Mahallesi’nde Pehlivanoğlu Alışveriş Merkezi karşısı, Menendi Kafe ve Oyun Salonu’nun bitişiğindeki galerinin açılışına Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, CHP Foça İlçe Başkanı Osman Mert, Kent Konseyi Başkanı Orhan Gürer ve kalabalık bir sanatsever grubu katıldı.

1955 yılında Samsun’un Ladik ilçesinde doğan, Ladik Akpınar Öğretmen Okulu, İstanbul Çapa Öğretmen Okulu Resim Bölümü ve İstanbul Tatbiki Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü’nde öğrenim gören Bahattin Bilgin uzun bir aradan sonra resim çalışmalarına yeniden başladığını ve Foça’da tuval başına geçtiğini söyledi.



Bahattin Bilgin; “Foça’ya üç yıldır ailece gelip gidiyorduk. Bir yıldır da burada yaşıyoruz. Burada sanata ve sanatçıya saygı var. Ressam arkadaşlarım bu galeriyi açmamda büyük katkı sağladılar. Yerel yönetim ve Foça halkı manevi desteğini eksik etmedi. Uzun yıllar özel sektörde iş hayatının içinde oldum. Emeklilik günlerimi Foça’nın huzurlu mekanında hasret kaldığım tablolarıma ve sanata ayıracağım. Bugün 28 adet tablomla yıllar sonra ilk sergimi de açmış oldum. Burası sadece bir atölye değil sanatseverlerin buluşma noktalarından biri olsun istiyorum. Tüm sanatseverleri her zaman bekliyorum” dedi.

Seyfi GÜL







Okunma: 2498
Okunma: 2498












Uluay   
ZEYNEP'ce   




3761

   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)