ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça Beşkapılar Kalesi’nde TSM ziyafeti -

   .::


Seyfi GÜL     
  Yayın Tarihi: 7.7.2013    



Foça Beşkapılar Kalesi’nde TSM ziyafeti

Foça Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu 5 Temmuz 2013 Cuma gecesi Beşkapılar Kalesi’ni tıklım tıklım dolduran müzikseverlere müzik ziyafeti çekti. Gecenin yıldızı attığı gazeller ve söylediği şarkılarla İzmir Hisar Camii müezzini Muhammet Emin Ayan oldu.

Konserine “Münir Nurettin Selçuk’un “Dönülmez Akşamın Ufkundayız” şarkısıyla başlayan koro şarkıların çoğunu kaleyi dolduran Foçalılarla birlikte söyledi. Koro izdiham ve coşku nedeniyle iki bölüm halinde planlanan konseri ara vermeden tamamladı.



SARI SAÇLIM MAVİ GÖZLÜM’DE HERKES AYAKTA

Yesari Asım Ersoy’dan Yusuf Nalkesen’e kadar pek çok bestecinin klasik ve neo klasik eserlerinden oluşan repertuarıyla büyük beğeni toplayan koro ve Foçalı solistler şef Ergin Kayran’ın “Adını andıkça gözlerim yaşarıyor. Onu özellikle bugünlerde çok arıyoruz” diyerek takdiminden sonra tarihi kaleyi dolduranların ayağa kalkarak hep birlikte söylediği Aşık Mahzuni’nin “Sarı Saçlım Mavi Gözlüm” eseriyle coşkuyu zirveye taşıdı. Hemen ardından “Onuncu Yıl Marşı”nı seslendirerek sürpriz yapan koro, ara vermeden geçtiği ikinci bölümde hareketli şarkılara yer verdi.



HİSAR CAMİİ MÜEZZİNİ ŞARKILARIYLA MEST ETTİ

Grupta çaldığı tanburu bırakarak, “Biz Heybelide Her Gece” şarkısının ara nağmesinde gazel atmaya başlayan Muhammet Emin Ayan müziğe hakimiyeti, güzel ve güçlü sesiyle Foça Belediyesi korosunda parlayan bir yıldız olarak sahneye çıktı.

Hem İlahiyat Fakültesi hem de Konservatuar mezunu olduğu takdim edilen Muhammet Emin Ayan kesilmeyen alkışlar üzerine Bestekar Avni Anıl’ın “Bir Ateşim Yanarım Külüm Yok Dumanım Yok” ve Yıldırım Gürses’in “Körfezdeki Üç Beş Güzel” şarkılarını yine gazellerle süsleyerek okudu.

İki buçuk saat süren koro konseri “Karanfil Oylum Oylum” ve “Fincanı Taştan Oyarlar” türkülerinin söylenmesinin ardından şef Ergin Kayran’a çiçek takdimiyle sona erdi.



Seyfi GÜL







Okunma: 1870
Okunma: 1870












Uluay   
ZEYNEP'ce   




4798

   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)