ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça El Emeği Grubu’ndan Takı ve El Sanatları Sergisi -

   .::


Seyfi GÜL     
  Yayın Tarihi: 3.7.2013    



Foça El Emeği Grubu’ndan Takı ve El Sanatları Sergisi

Foça Belediyesi ve Foça Kent Konseyi işbirliğiyle açılan kursun öğrencileri Eylül 2012 ayından beri öğrenerek ürettiklerini Reha Midilli Kültür Merkezi’nde açtıkları “El Emeği Grubu Takı Tasarımları Sergisi” ile beğeniye sundular.

1 Temmuz Pazartesi günü saat 17.00’da düzenlenen açılış törenine Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Başkan yardımcısı Osman Yurtseven, Foça Kent Konseyi Başkanı Orhan Gürer, bazı meclis üyeleri, Foça Belediyesi Kültür-Sanat Danışmanı yazar Hüseyin Yurttaş, Foça Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Ayla Aksoy, El Emeği ve Takı Grubu üyeleri ile vatandaşlar katıldı.



Gökhan Demirağ, serginin açılışında yaptığı konuşmada; ‘‘Foça, sanatı çok seven bir yaşam merkezi. Bizim açımızdan, sanatçılar çok önemli. Bugün açılışını yapmakta olduğumuz, takı tasarım sergisinin oluşmasında, başta El Emeği ve Takı Grubu Eğitmenimiz Nilgün Alanyalı olmak üzere çok değerli kursiyerlerimizin çok değerli çalışmaları var” diyerek serginin oluşturulmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Demirağ; Foça Kent Konseyi El Emeği Grup Başkanı ve El Sanatları Öğretmeni Nilgün Alanyalı’ya kursiyerler adına teşekkür ederek çiçek verdi.



Nilgün Alanyalı da; ‘‘Bu dönem 15 öğrencimle birlikte, Foça’nın kültüründen, denizinden, doğasından, taşından esinlenerek, bu tasarımları oluşturduk. Çok özverili ve dayanışmalı bir çalışmanın sonucunda sergimizi sizlerin beğenisine sunduk. Burada değişik tekniklerle yapılmış; bileklik, gerdanlık, küpe, yüzük ve broş gibi bin’i aşkın takı tasarımı, bakır işlemeler, deniz kabukları ve Foça taşları ile yapılmış ürünlerle, Nefaret Erdoğan arkadaşımızın yaptığı su kabağı işlemelerini sergiliyoruz. Geleneksel kültürümüzü ön planda tutarak, tasarımlarımızı oluşturduk. Gelecek dönemde aramıza yeni katılacak arkadaşlarımız ile birlikte çalışmalarımıza devam edeceğiz. Sayın Gökhan Demirağ’a desteklerinden ötürü çok teşekkür ediyoruz.’’ dedi.



El Emeği Grubu Takı Tasarımı Sergisi’nin 7 Temmuz Pazar günü akşamına kadar açık kalacağı ve 11.00–01.00 saatleri arasında ziyaret edilebileceği öğrenildi.

Seyfi GÜL







Okunma: 2940
Okunma: 2940












Uluay   
ZEYNEP'ce   




3687

   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)