ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Deniz kabuklarından harikalar yarattı -

   .::


Seyfi GÜL     
  Yayın Tarihi: 1.7.2013    



Deniz kabuklarından harikalar yarattı

Emekli İngilizce Öğretmeni Tülay Şeninan (55) sadece deniz kabukları, dal, yaprak ve başak türü malzeme kullanarak ürettiği tabloları Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi’nde sergiledi. “Şanslı Deniz Kabukları” adını verdiği sergi büyük beğeni ve ilgi gördü.

Tülay Şeninan; çocukluğundan beri gittiği her deniz kenarından topladığı kabukları işleme fikrini iki buçuk yıl önce emekli olduğunda hayata geçirdi. Deniz kabuklarıyla, dal parçalarını, yaprakları, kuruttuğu çiçekleri harmanladı. Düzenlemeler, tasarımlar yapmaya başladı. Ürettiği 100 kadar parçayı Urla’daki iki, İzmir Mavişehir, Datça Aktur ve Foça’da birer sergiyle beğeniye sundu.



BENDEN BAŞKA YAPAN YOK

36 parça tabloyla oluşturduğu Foça sergisinin ardından seriye önümüzdeki ay Datça’da devam edeceğini belirten Tülay Şeninan; “Kullandığım deniz kabukları, doğaldır, orijinaldir, denizden çıktığı gibidir. Kesinlikle boya kullanmıyorum. Sadece ahşap parçalarda dezenfekte ve temizlik için ilaçlama yapıyorum. Deniz Yıldızı, midye gibi malzemeyi hafif parlatmalarla görünür kılıyorum. Bu konuda herhangi bir eğitim almadım. Kurs görmedim. Benden başka yapanı da yok sanıyorum. İnternet ortamında da benzerlerini bulamadım.

SHELL ART

Bu sanata “Shell Art” denilebilir. Ben onlara “Şanslı Deniz kabukları” diyorum. Çünkü onlarla konuşuyorum. Dertleşiyorum. Kimsenin ayağının altında ezilmedin. Ben seni tablolarımda ölümsüzleştireceğim diyorum. Bir tasarıma başlıyorum, ama sonuçta bambaşka güzellikler ortaya çıkıyor. Mutlu oluyorum.” dedi.

Tülay Şeninan tabloların özelliğine göre 250 liradan başlayan fiyatlarla alıcı bulduğunu ve sanatla uğraşmanın mutluluğu yanında aile bütçesine de önemli katkı yaptığını sözlerine ekledi



Seyfi GÜL







Okunma: 3220
Okunma: 3220












Uluay   
ZEYNEP'ce   




4909

   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)