ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foçalı minik ellerden engellilere sergiyle -

   .::


Seyfi GÜL     
  Yayın Tarihi: 11.6.2013    



Foçalı minik ellerden engellilere sergiyle

İzmir’in Foça ilçesinde yaşayan sekiz yaşındaki Yarkın Duman ve Ege Taşkaya isimli iki öğrenci tüm geliri engelliler için kullanılmak üzere “Minik Eller Engelleri Kaldırıyor” sloganıyla resim sergisi açtı.

Reha Midilli Kültür Merkezi’nde 10 Haziran 2013 Pazartesi günü saat 18.00’da yapılan sergi açılışına Foça Kaymakam Vekili Abbas Yeşilkuş, Belediye Başkan Vekili Osman Yurtseven, Milli Eğitim Müdürü Celal Yıldız, Liman Başkanı Cihan Duman, Reha Necla Midilli Eğitim ve Yaşlıevi Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Haydar Çelebi, Reha Necla Midilli İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet Emin Gedikçe, öğretmenler, aileler ve sanatsever Foçalılar katıldı.



Değişik konularda çizilmiş, kuru-suluboya, akrilik, pastel resimler ile ip ve ebru çalışmalarından oluşan 50 parça tablonun yer aldığı serginin açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Müdürü Celal Yıldız; “Reha Necla Midilli İlköğretim Okulu ikinci sınıf öğrencisi bu iki yavrumuz bir gün anneleriyle birlikte ziyaretime geldiler. “Resim yapıyoruz. Bunları bir sergide değerlendirmek ve gelirini eğitimle ilgili bir kuruma bağışlamak istiyoruz” dediler. Yardımcı olmamı istediler. Kendilerine; Şubat ayında Ilıpınar Köyü’nde hizmete giren Reha Midilli Engelliler Eğitim Merkezi’ne bu sergiyle katkıda bulunabileceklerini söyledim. Çok mutlu oldular ve bugün bu sergiyle karşınızdalar” dedi.

Foça Kaymakam Vekili Abbas Yeşilkuş da minikleri ve ailelerini kutlayarak, öğrencilerden resim yapan diğer arkadaşlarıyla birlikte gelecek yıl daha büyük bir sergi açmak için çalışmalarına devam etmelerini istedi.



Yarkın Duman ve Ege Taşkaya resim yapmayı çok sevdiklerini ve çalışmalarının engellilere katkı amacıyla sergilenmesinden gurur duyduklarını belirterek katılanlara ve bağış yapacaklara teşekkür ettiler. Minikler sergiyi gezenlere çevrelerinde gördükleri objelerden esinlenerek yaptıkları resimler hakkında bilgi verdiler.

Belirlenen minimum fiyatı belirten etiketin yanına “Engelliler Eğitim Merkezi için sınırsız bağışta bulunulabileceği” ibaresi yazan notlar iliştirilen resimlerin büyük bölümü, açılışın hemen ardından satıldı.

17 Haziran 2013 tarihine kadar açık kalacak sergi 10.00 – 18.00 saatleri arasında gezilebilecek.



Seyfi GÜL







Okunma: 2586
Okunma: 2586












Uluay   
ZEYNEP'ce   




4522

   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)