ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça Kitap Şenliği’nde ikibin kitap dağıtıldı -

   .::


Seyfi GÜL     
  Yayın Tarihi: 9.6.2013    



Foça Kitap Şenliği’nde ikibin kitap dağıtıldı

Foça Kitap Kulübü tarafından geleneksel olarak her yıl düzenlenen Kitap Şenliği 8 Haziran 2013 Cumartesi günü Demokrasi Meydanı’nda gerçekleştirildi. Şenlik dolayısıyla 2000 adet kitap ücretsiz olarak dağıtıldı. Kitabın yanı sıra şenliğe katılanlara Foça Belediyesi’nce temin edilen simit ve meyve suyu ikram edildi.

Şenlikte çocuk kitaplarından dil eğitim yayınlarına, öykü, roman, mizah, gezi, araştırma türlerine kadar hemen her konuda kitaplar yer aldı. Bazı katılımcılar kitapçılarda aradıkları ancak bulamadıkları çok eski tarihli basımlı kitapları burada görmekten ve edinmekten çok mutlu olduklarını belirttiler.



11.00 ila 18.00 saatleri arasında devam eden şenliğin açış konuşmasını yapan Foça Kitap Kulübü Başkanı Ayla Karatekin, küçücük bir okuma grubu olarak işe başladıklarını, Türkiye’nin her yerinden kitap bağışı alan ve aldıklarını okurlara ücretsiz aktaran bir kulüp haline geldiklerini belirtti.



Ayla Karatekin; “Biz bir avuç arı aylardır bugün için çalıştık. Kitaplarımızı topladık, ayırdık ve sizlere sunduk. Kulüp üyelerimiz ve okurlar olarak onbeş günde bir Perşembe günleri Foça Halk Kütüphanesinde toplanıyoruz. Kitap okuyoruz, yorumluyoruz, tartışıyoruz. Geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimize kitap sevgisi aşılamaya çalışıyoruz. Okumanın bir zevk, bir ayrıcalık olduğuna inanan dostlar; bu şenliklerimizin kurumaması için okudukları kitapları bize göndermeye devam etsinler” dedi.

Katkıları için Foça Belediyesi ve Foça Halk Kütüphanesi çalışanlarına teşekkür eden Karatekin kitap bağışları için Foça Halk Kütüphanesi aracılığıyla veya kendisinin 0 533 619 77 60 no.lu telefonundan iletişim sağlanabileceğini sözlerine ekledi.

Seyfi GÜL







Okunma: 1907
Okunma: 1907












Uluay   
ZEYNEP'ce   




4522

   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)