ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Bayanlar, engelliler, hükümlüler eserleriyle Foça sergisinde -

   .::


Seyfi GÜL     
  Yayın Tarihi: 7.6.2013    



Bayanlar, engelliler, hükümlüler eserleriyle Foça sergisinde

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde Foça’da açılan kurslarda üretilen yüzlerce eser açılan sergide beğeniye sunuldu.

Foça Belediyesi Sosyal Tesisleri’ndeki serginin 5 Haziran 2013 Çarşamba günü yapılan açılış töreni şenlik havasında geçti. Foça Kaymakamı Abbas Yeşilkuş, Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Milli Eğitim Müdürü Celal Yıldız, Başsavcı Ali Zorlu, belediye meclis üyeleri, daire müdürleri, aileler ve vatandaşların katıldığı tören Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Kutlu’nun konuşmasıyla başladı.



Foça’da vatandaşların sosyal kültürel gelişimlerine, bilgi beceri kazanmalarına ve bir meslek sahibi olmalarına sağlayacak kursların açılmasını belirlemek üzere alan taramaları yaptıklarını, talepler ve ihtiyaçlar doğrultusunda her türlü kursu açmaya çalıştıklarını söyledi.

KÜLTÜREL DEĞERLER YAŞATILIYOR AİLE BÜTÇESİNE KATKI SAĞLANIYOR

Ahmet Kutlu; “2012 – 2013 döneminde mesleki ve teknik 49, sosyal ve kültürel 66, okuma yazma da 26 olmak üzere 141 kurs açtık. Başvuran 1283 erkek 1401 kadın toplam 2684 kursiyerin 1445’i şu an itibariyle kursları başarı ile bitirdi. Kadrolu ve ücretli 52 eğitim elemanı görev yaptı. Halen 53 kursumuz devam etmektedir. Yoğun bir çalışmayla üretilen el emeği, göz nuru eserlerle hem kültürel değerlerimiz yaşatılmakta hem de satılarak aile bütçelerine katkı sağlanmaktadır” dedi.



SERAMİK FIRINI İSTİYORUZ

Foça Milli Eğitim Müdürü Celal Yıldız da konuşmasında kurslarda üretilen seramik eserlerin hediyelik eşya olarak Foça dükkanlarında yerini aldığını, ancak yeterli üretim yapabilmek için bir seramik fırınına ve bu fırının konulup kullanılabileceği bir yere ihtiyaçları olduğunu belirterek başta Foça Belediyesi olmak üzere kurum ve kişilerden destek istedi.

Kursiyer öğrencilere temsili belgelerin verilmesi, kurslarda eğitim görenlerden oluşan halk oyunları ekibinin İzmir yöresi halk dansları, modern dans grubunun Rockn Roll gösterisi ve Türk Halk Müziği sazlarının dinletisinden sonra serginin açılış kurdelesi kesildi.



Foçalı bayanların yanı sıra bu yıl ilk kez kurs açılan Foça Açık Ceza Evi’ndeki hükümlülerin ve Ilıpınar Köyü’nde yeni hizmete giren Eğitim Merkezi’ndeki engellilerin de aralarında bulunduğu kursiyerlerin ürettiği bay-bayan-çocuk giyim eşyaları, takılar, çeyiz takımları, su kabağı işlemeleri, çerçeveli panolar, oyalar, tığ işleri, mis sabunlar, ev dekorasyonu ürünleri, ahşap boyamalar gibi değişik konularda yüzlerce eserin yer aldığı sergi daha ilk gününden büyük ilgi gördü.

Satış da yapılan serginin 10 Haziran 2013 akşamına kadar açık kalacağı ve 09.00 ila 22.00 saatleri arasında gezilebileceği öğrenildi.

Seyfi GÜL







Okunma: 2338
Okunma: 2338












Uluay   
ZEYNEP'ce   




4473

   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)