ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Okul öncesi çocuklarla Foça çiçek bahçesi gibi -

   .::


Seyfi GÜL     
  Yayın Tarihi: 1.6.2013    



Okul öncesi çocuklarla Foça çiçek bahçesi gibi

İzmir’in Foça ilçesinde bulunan okulların ana sınıflarında eğitim gören çocuklar yıl boyu edindikleri bilgi ve becerileri düzenlenen şenlikte sergilediler. Rengarenk giysileri, taşıdıkları pankartlar, dövizler ve yüzlerinde eksilmeyen gülüşleriyle sokaklardan geçen minikler kenti çiçek bahçesine döndürdüler.



Foça Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği “Okul Öncesi Çocuklar Eğitim Şenliği” 30 Mayıs 2013 Perşembe günü saat 13.30’da Bedia Midilli İlköğretim okulundan başlayan kortej yürüyüşüyle başladı. Festival görüntülerini andıran yüzlerce kişilik grup esnaf ve yerli yabancı turistlerin alkışları arasında Demokrasi Meydanı ve Sevgi Yolu’nu geçerek şenliğin yapılacağı Yeni Park Konser Alanı’na geldiler.



Her okul için ayrı olarak kurulan çadırlı sergi yerlerinde öğrencilerin yıl boyu yaptıkları el emeği ürünler sergilendi. Kurulan tezgahlarda mısır kaynatan, mısır patlatan, gözleme açan limonata hazırlayan çocuklar ürettiklerini okulları yararına satışa sundular.

Foça Kaymakam vekili Abbas Yeşilkuş, Milli Eğitim Müdürü Celal Yıldız, İlçe Jandarma Komutanı Yzb. Okan Kibar, okul müdürleri, daire amirleri, öğretmenler, öğrenciler, aileler ve vatandaşların katıldığı şenliği izleyenlerin sayısı bini aştı.



FOÇA’DA OKUL ÖNCESİ OKULLAŞMA ORANI YÜZDE YÜZ

İlçe Milli Eğitim Müdürü Celal Yıldız yaptığı konuşmada okul öncesi eğitimin tüm eğitimin esasını teşkil ettiğini burada kazanılan bilgi beceri ve alışkanlıkların hayat boyu kullanıldığını vurgulayarak Foça’nın bu konuda örnek teşkil eden yerlerden biri olduğunu söyledi. İlçe okul öncesi kurumlarına devam eden çocuk sayısını 273, görev yapan öğretmen sayısını 23 olarak açıklayan Celal Yıldız; “Foça’da okul öncesi okullaşma oranı yüzde yüzdür. İzmir’de bunu gerçekleştiren ilk ilçe Foça’dır. Bunda bizim olduğu kadar bizden önce görev yapan arkadaşlarımızın payı büyüktür. Ayrıca eğitime destek veren kişi, kurum ve kuruluşların çokluğu açısından da övünülecek ve imrenilecek bir yerde yaşamak biz eğitim sevdalılarının motivasyonunu çok yukarılara taşıyor” dedi.



Yenifoça’da eski ilkokulun bağımsız bir anaokuluna dönüştürüldüğünü, ancak yer bulunamaması nedeniyle Foça İlçe merkezi’nde bağımsız anaokulu bulunmadığını belirten Yıldız; “Okulu yapacak hayırseverimiz hazır, ancak doğal ve tarihi SİT’ten dolayı yer yok” diyerek yetkililerden yer temini konusunda yardım istedi.

Konuşmaların ardından kurulan büyük sahnede çocukların gösterileri başladı. Foça Reha Midilli, Reha Necla Midilli, Yeni Foça, Kozbeyli, Gerenköy Cemil Midilli, Yeni Bağarası Şht.Yb.Mesut Kuru, Nadire Sanlı, Özel Deniz Yıldızı ve Özel Bilim Evi okulları ana sınıfları öğrencilerinden oluşan 16 ayrı grup gösterilerini sundu.Kendilerine İnci Taneleri, Şirinler, Papatyalar, Yıldızlar, Yavru Gezegenler, Gökyüzü, Yıldız Taneleri gibi isimler veren gruplar Harmandalı ile başladıkları gösterilerinde, Arı, Kedi Fare, Fil ve Arı gibi rondlar ile Ördek, İspanyol ve modern danslara yer verdiler. Yeni Foça Anaokulu ana sınıfı çocuklarının sergilediği Sıra Gecesi ise en çok alkış alanlardan biri oldu.



Gösteriler “Her şey Türkiye İçin” ve “Hayat Bayram Olsa” şarkılarının birlikte söylenmesiyle başladığı gibi coşku içinde tamamlandı.

Okul Öncesi Çocuklar Eğitim Şenliği kapsamında 31 Mayıs 2013 Cuma günü Yeni Park Konser Alanı’nda İzmir Özel Yamanlar Koleji ve Foça Kültür, Eğitim ve Yardımlaşma Derneği işbirliği ile şişme Lunapark kuruldu ve saat 10.00 ile 18.00 arası ücretsiz olarak çocukların kullanımına açıldı.





Seyfi GÜL







Okunma: 3033
Okunma: 3033












Uluay   
ZEYNEP'ce   




4473

   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)