ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça Deniz Öyküleri Ödülleri sahiplerini buldu -

   .::


Seyfi GÜL     
  Yayın Tarihi: 20.5.2013    



Foça Deniz Öyküleri Ödülleri sahiplerini buldu

“Foça Belediyesi Deniz Öyküleri Ödülü” adı altında geleneksel olarak her yıl tekrarlanan öykü yarışmasının kazananları belli oldu. Dereceye girenlerin ödülleri Reha Midilli Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle sahiplerine verildi.

Yarışma için 211 eser müracaat etti. 6 eser yarışmaya uygun bulunmadı. 205 eser arasından ilk üç dereceye girenlere ödül ve toplam 12 eserin yayınlanacak kitapta yer almasına karar verildi.

Bu yıl üçüncüsü yapılan yarışmanın birincilik ödülünü ''Kristof’un Ağabeyi'' adlı öyküsüyle Fuat Sevimay kazandı. İkinciliğe ''Sovsikko''adlı öyküsü ile Feraye Şahin layık görülürken, üçüncülük ödülü ''Sabrın Gümüş Kalesi'' adlı öyküsüyle Altay Ömer Erdoğan ve ''Volkan Reis'' adlı öyküsüyle Aslıhan Kocabal arasında paylaştırıldı.

12 öykülük ‘‘3. Foça Belediyesi Deniz Öyküleri Ödülü’’ kitabında yer alacak diğer öyküler ise; Mehmet Demirgüneş,’in‘‘Gülüşler Tozlanır’’, Metin Göz’ün ‘‘Yeşil Çimenler’’, Elif Soysal’ın ‘‘Acaba’’, Cem Arda Akdiş ‘in ‘‘Osman, Kamil, Fred ve…’’, İlkay Yıldız’ın ‘‘Düşeş’’, Selin Arapkirli’nin ‘‘Rufina’’, Serap Telöz’ün ‘‘Aynadaki Bunaltı’’, ‘Ali Çetin’in ‘O Çizgi’’, Hayriye Akok’un ‘‘Enrico’nun Gözyaşları’’, Nursel Çetin’in ‘‘Başka Yerde Ölemem’’, Emel Dinseven’in ‘‘Gölgeler’’ ve Belgin Önal’ın ‘‘Salamura Öyküler’’i olarak belirlendi.

211 ESERDEN 170’İNİN YAZARI KADIN

19 Mayıs 2013 Pazar günü saat 18.00’da gerçekleştirilen ödül töreni sırasında seçici kurul adına konuşan yazar Ahmet Önel, Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı gibi kutlu bir güne rastgelen ödül töreninde gençleri daha fazla aralarında görmek istediklerini vurgulayarak Deniz Öyküleri’nin çok önemli bir tema olduğunu ülkemizin üç tarafı denizlerle çevrili konumu nedeniyle denizin, yaşamın her alanına sızan bir kültür olarak yerini aldığını söyledi.


Ahmet Önel; “Bu kültür sadece balık salatayla açıklanabilecek bir kavram değil. Ülkemizde deniz konusunu işleyen çok önemli yazarlar var. Sait Faik, Sabahattin Ali, Yaman Koray, Tarık Dursun K. ilk aklıma gelenler. Deniz temasına sahip çıkarak yeni edebiyatçılara bir bayrak yarışı tadında bırakmakta yarar var. Bu yıl yarışmaya müracaat eden 211 eserden 170’e yakını kadın yazarlardı. Bu ülkemizde kadınların kimlik arayışının güzel bir göstergesidir” dedi.

BİRÇOK YAZARIN ÖZGÜVENİNİ ALARAK YOLA ÇIKTIK

“Birçok yazarın öz güvenini arkamıza alarak bu yola çıktık” diyerek sözlerine başlayan Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ; Seçici Kurul’u oluşturan Zeliha Akçagüner, Ahmet Önel, Gönül Çatalcalı, Hasan Öztoprak ve Hüseyin Yurttaş’a teşekkür etti.



ÇOK ŞÜKÜR HALA SÖZ SÖYLEMEMİZE İZİN VEREN KURUMLAR VAR

Ödülünü aldıktan sonra teşekkür konuşması için kürsüye gelen yarışmanın birincisi Fuat Sevimay ödülü kazandığının bildirilmesi sırasında Hatay Reyhanlı’da meydana gelen olaylar nedeniyle buruk bir sevinç yaşadığını söyledi. Sevimay; “Başka bin türlü karabasanlar ülkemizin üzerinde dolaşıyor. Ama düşündüm ki bütün bu rezilliklerle, baskılarla mücadelede sanata edebiyata tutunmak gerekiyor. Çok şükür ki memleketimizde hala söz söylememize izin veren, izin vermekle kalmayıp teşvik eden ödüllendiren kişi ve kurumlar var. Bu bize cesaret veriyor. Foça’ya çok teşekkür ediyorum” dedi.

Birinciye 2500, ikinciye 2000, üçüncüye 1500 (iki yarışmacı arasında paylaştırıldı) lira olarak belirlenen para ödülleri ve plaketlerinin verilmesinin ardından tören sona erdi.

Seyfi GÜL







Okunma: 2931
Okunma: 2931












Uluay   
ZEYNEP'ce   




3245

   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)